Pastasta saa tehtyä monipuolisesti erilaisia ruokia.

Monessa keittiössä pasta kuuluu keittiökaappien vakiovarustukseen, koska siitä on niin helppo ja nopea tehdä ruokaa. Toisinaan kuitenkin tulee hetkiä, jolloin haluaa ulkoistaa ruoanlaiton jollekin muulle ja käy mieluummin ravintolassa syömässä.

Pastan ystävien iloksi ruoka- ja ravintolamedia Toptaste on selvittänyt lukijoidensa avulla, mistä saa Suomen parhaan pastan. Alle onkin listattu kymmenen ravintolaa, jotka tarjoavat herkullisia pasta-annoksia.

1. Coma

Suomen parasta pastaa saa Toptasten selvityksen mukaan ravintola Comasta. Coma on perinteikäs välimerellinen ravintola Helsingin Töölössä. Intiimi tunnelma, herkullinen ruoka sekä tuntemuksella valitut viinit tarjoavat puitteet varmalle viihtymiselle.

2. Mamma Maria

Lahdessa sijaitseva Mamma Maria on tarjonnut italialaista ruokaa isoäidin keittiöstä jo vuodesta 1995. Isoäidin keittiö tarkoittaa ravintolalle laadukasta ruokaa mahdollisimman aidoista italialaisista raaka-aineista. Lisäksi ruoan tulee olla paikan päällä valmistettua ja annokset riittävän kokoisia kaikille sopivaan hintaan.

3. Ravintola Nerone

Kolmanneksi sijoittui ravintola Nerone. Tämä Helsingin Punavuoressa sijaitseva italialainen ravintola tarjoaa aitoja italialaisia makuelämyksiä, kuten herkullisia pizzoja, pastoja ja muita italian herkkuja viihtyisässä roomalaistyylisessä ravintolassa.

4. Vapiano

Helsingissä sijaitseva ravintola löytyy myös sijalta neljä. Vapiano on fresh casual – ravintolaketju, joka liputtaa makunautintojen ja rennon elämänasenteen puolesta. Ruokalista koostuu italialaisen keittiön parhaista paloista: pizzoista, pastoista, salaateista, alku- ja jälkiruoista.

5. Sergio’s

Top viiden täydentää Turun Sergio’s, joka tarjoaa moderneja italialaisista klassikoista. Suurin osa ravintolan raaka-aineista tuodaan Italiasta, jolloin ravintola voi olla varma ruoan laadusta ja taatuista makuelämyksistä. Tuoreet raaka-aineet hankitaan torilta ja lähikaupoista.

6. Pizzeria Napoli

Pizzeria Napoli on Tampereen vanhin pizzeria, mutta pizzan lisäksi sieltä saa muun muassa pastaa. Ravintolan laaja ja monipuolinen ruokalista, mielenkiintoiset täytevaihtoehdot ja italialainen tunnelma ovat ihastuttanut jo vuosikymmenten ajan.

7. Spaghetteria

Spaghetteriassa pääosassa ovat runsaat pastat ja ruokaisat salaatit. Spaghetteria -ravintoloita löytyy kolmesta eri kauppakeskuksesta: Iso Omenasta, Kaaresta ja Jumbosta.

8. Trattoria Sorrento

Kuopiossa sijaitseva Trattoria Sorrento tarjoilee herkullista italialaistyylistä ruokaa. Ruokalistalta löytyy antipastoja, italialaisia juustoja ja leikkeleitä, muita alkupaloja sekä monipuolinen à la carte ruokalista. Lisäksi ravintola tuo maahan italialaisia viinejä, joita ei muualla Suomessa ole tarjolla, ja juomalistalta löytyy myös italialaisia pienpanimo-oluita.

9. Locanda Scappi

Locanda Scappi tarjoilee illallisella modernia italialaista bistroruokaa. Helsingin Katajanokalla sijaitseva ravintola on nimetty kuuluisan italialaisen kokin, Bartolomeo Scappin mukaan. Scappi kirjoitti yhden maailman ensimmäisistä keittokirjoista vuonna 1570.

10. Don Corleone

Suomen parhaiden pastojen äänestyksessä top 10:n viimeiselle sijalle nousi Don Corleone. Helsingissä Kampin kauppakeskuksesta löytyvällä ravintolalla on yksinkertainen konsepti, joka perustuu loistavaan ruokaan sekä kohtuullisiin hintoihin. Toptasten mukaan tämä on nostanut Don Corleonen yhdeksi Helsingin puhutuimmista italialaisista ravintoloista.

Jos ulkona syöminen ei kuitenkaan nyt sovi suunnitelmiin, kokkaa pastaa kotona ja tee sille kaveriksi maailman paras pastakastike, josta kerroimme aiemmin. Jos taas pastan sijaan haluatkin herkutella Suomen parhaalla pizzalla, löydät sitä tässä artikkelissa listatuista ravintoloista ja jos kaipaat arjen keskelle romantiikkaa, löydät Suomen romanttisimmat ravintolat tästä artikkelista.