Tutkijoiden mukaan pariskunnilla on taipumus omata samat käyttäytymismallit.

Heidän mukaan tämä suuntaus voi johtua siitä, että ihmiset pyrkivät pariksi niiden kanssa, joilla on samanlaiset piirteet ja kiinnostuksen kohteet. Tutkijat ovat myös sitä mieltä, että pariskunnat voivat myös vaikuttaa kielteisesti toisiinsa.

Kielteinen vaikutus tarkoittaa mm. yhteisiä terveydelle epäedullisia ruoka- ja liikuntatottumuksia. Tutkijoiden mukaan terveydenhuoltojärjestelmän tulisikin ottaa perheyksikkö huomioon arvioidessaan yksilön terveydentilaa.

Jos näin on, kannattaakin peilin katsomiseen sijaan, tarkkailla kumppanin käyttäytymismalleja, koska ne joko heijastuvat sinulta tai, ja myös, heijastavat sinuun.

Bostonilaisen Brigham And Women’s Hospitalin tutkimuksessa tarkasteltiin yli 5000 paria. Tutkimuksessa havaittiin, että jos parisuhteen toinen osapuoli on terve, todennäköisesti hänen kumppaninsa on myös.

Tämä ei sinänsä ole yllättävää, sillä olet taatusti kuullut tarinoita, kuinka joku on alkanut esimerkiksi pudottamaan painoa tuloksekkaasti, on hänen kumppaninsa hoikistunut myös samaan aikaan, vaikka ei välttämättä ole tietoisesti yrittänyt pudottaa painoa. Sillä ei ole väliä, kumpi parisuhteessa aloittaa terveydelle edullisemmat tavat, ne varmasti heijastuvat myös kumppaniin.

Jaa tämä kaikille ystäville, jotka elävät parisuhteessa!

Lähde: Healthline