Tutkimuksella on selvitetty, ketkä valehtelevat todennäköisimmin ja kenen suusta valheita pääsee vähiten.

Lähes jokainen on joskus kertonut valheita, mutta tutkimus on selvittänyt, ketkä valehtelevat todennäköisemmin. Tulokset eivät mairittele nuoria sinkkumiehiä, sillä australialaisen Curtinin yliopiston tutkimuksen mukaan nuoret, naimattomat miehet, jotka ovat taipuvaisia tieraivoon ja omaavat alhaisen koulutustason, valehtelevat muita todennäköisemmin.

Toiseksi todennäköisimmin valheita suustaan päästävät nuoret, naimisissa olevat naiset, joilla on alhainen koulutus, mutta ovat saavuttaneet korkean tulotason. Jos taas haluat välttyä valheilta, on silloin paras valinta keskustelukumppaniksi naimaton yli 70-vuotias nainen, sillä tutkimuksen mukaan he valehtelevat kaikista vähiten.

Tutkimuksen mukaan 13 prosenttia ihmisistä kertoo 58 prosenttia kaikista valheista ja suuriksi valehtelijoiksi määriteltiin heidät, jotka kertovat 12 merkittävää valhetta vuodessa. Vastaavasti 21 prosenttia taas pyrkii elämään elämänsä ilman valehtelua.

Tutkimus julkaistiin Journal of Business Research -journalissa ja siihen osallistui 3 349 amerikkalaista. Tutkimuksella pyrittiin selvittämään, onko olemassa kytköstä sosioekonomisen aseman ja valehtelun välillä.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä. Jos taas haluat selvittää, minkälaiset tavat auttavat tunnistamaan nopeasti valehtelijan, voit lukea aiheesta enemmän täällä.

Lähde: Independent