Nukutko sinäkin pää kohti väärää ilmansuuntaa? – Tämän ilmansuunnan uskotaan olevan paras terveyden kannalta

Olet varmasti joskus törmännyt muinaiseen kiinalaiseen feng shuihin ja jossain määrin intialaiseen vastu shastraan ja niiden filosofiaan.

Feng shuilla ja vastu shastralla on erilainen historia, mutta niiden periaatteet ovat samanlaiset: Materiaalinen tila, jossa elämme, voi joko edesauttaa tai vahingoittaa terveyttämme. Niiden mukaan se, mihin päin nukut, voi vaikuttaa yleiseen unenlaatuun ja terveyteen.

Feng shuin filosia nojaa elämän virtauksen, eli chi-energian tasapainoon ja virtaamiseen, vastu shastra taas pyrkii luomaan arkkitehdillisesti harmonisen tasapainon.

Mihin ilmansuuntaan kannattaa nukkua?

Molemmat suuntaukset ovat yhtä mieltä siitä, että nukkuminen pää on etelään päin on parhaaksi unen laadulle ja yleiselle terveydelle.

Vastu shastran mukaan avaruuden vuorovaikutus tuulen, auringon ja muiden tekijöiden kanssa vaikuttaa hyvinvointiin ja sen mukaan taas pää pohjoiseen päin, on ihmiselle haitallisin nukkumissuunta.

Mitä tiede sanoo?

Sekä feng shuin, että vastu shastran oppeihin kaivataan lisää tutkimusta, ennen kuin voidaan todeta tietyn ilmastosuunnan olevan paras hyvän unen kannalta, mutta tutkijat ovat panneet merkille, että ihmisen uneen voi vaikuttaa ns. paikkatietoperiaatteiden vaikutukset.

Eri ilmasuuntiin nukkumista kannattaakin testata, jos tämän hetkinen unen laatu ei ole kohdallaan, sillä se voi tarjota yllättävänkin avun!

Jaa kaverille, jotta hän tietää ensi yönä, mihin päin asettuu nukkumaan!

Lähde: Healthline


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.