Kuiva ja kylmä talvi saattaa kehon uudenlaisten haasteiden pariin. Kuiva ja hilseilevä iho sekä nenästä 24/7 valuva räkä ovat muutamia talven tuomia haittapuolia.

Todellisuudessa ongelmana ei ole kuitenkaan pelkkä sää, joka aiheuttaa nämä ikävät oireet. Sisätiloissa käytössä olevat lämmittimet kuivattavat ilmaa ja vaikuttavat negatiivisisesti ulkonäön lisäksi myös terveyteen.

Lämmitystä ei voi tietenkään sulkea, joten hyvä apukeino tuomaan helpotusta on hankkia ilmankostutin. Ilmankostutin saattaa kuulostaa turhalta hifistelyltä, mutta sillä on valtava vaikutus terveyteen – ja kaiken lisäksi sinun tulisi pitää ilmankostutin päällä vain yön ajan makuuhuoneessasi.

Tässä muutamia ilmankostuttimen tuomia terveydellisiä vaikutuksia:

1. Lievittää kuivien poskionteloiden aiheuttamia oireita

Toimistolla ja kotonasi oleva lämmitys vain pahentaa oireita, jos sinulla on talvisin ongelmia poskionteloiden kanssa. Kuiva ja lämmin ilma kuivattaa limakalvojasi, jolloin nenästä tulee herkemmin verta ja myös influenssan riski kasvaa.

Ilmankostutin pitää limakalvosi hyvävointisina ja kosteina, erityisesti öisin jolloin et käytä kosteuttavia tippoja tai juo vettä.

2. Kuorsaus

Kuorsaus voi johtua kuivista limakalvoista — ja se kaiken lisäksi pahentaa jo olemassa olevia oireita. Ilmankostutin pitää kurkun kosteana, joka voi lievittää tai poistaa kuorsauksen jopa kokonaan.

3. Ihosi voi paremmin

Kuiva, ärsyyntynyt ja hilseilevä johtuu usein liian vähäisestä kosteudesta. Nukkuessa kehosi ei saa nestettä 8 tuntiin, jonka vuoksi ilmankostutin takaa ongelmaan ratkaisun.

Kun nukut ilmankostuttimen kanssa, ihon tulisi näyttää paremmalta jo muutamassa päivässä. Kostea ilma ehkäisee kuivaa, ärsyyntynyttä ja punoittavaa ihoa.

Lähde: tiphero.com