Nämä viisi tapaa voivat luoda sinusta kuvan negatiivisena tyyppinä.

Jokaisella on joskus huonoja päiviä ja asioista ajattelee negatiiviseen sävyyn. Joskus negatiivisuus pääsee kuitenkin valtaamaan enemmän alaa elämästä kuin huomaakaan eikä aina omaa negatiivisuutta tiedosta.

Pure Wow listasi tapoja, miten saatat olla negatiivinen huomaamatta sitä itse. Lue alta lisää viidestä tavasta, jotka voivat luoda sinusta tiedostamatta negatiivisen kuvan, jotta tiedät kiinnittää näihin tapoihin jatkossa huomiota.

Teilaat toisten ajatukset

Esimerkiksi töissä kokouksen aikana on helppo huomaamatta olla kaikkea muuta kuin kannustava muiden ajatuksia kohtaan. Pure Wow’n mukaan sanattomat vihjeet, kuten läppärin katsominen tai toisen keskeyttäminen omilla ajatuksilla kertovat tästä. Simppeli hymy tai nyökkäys työkaverin esitellessä ideoitaan voi voimaannuttaa kollegan jakamaan ideoitaan, mikä taas tekee kokouksesta positiivisemman ja tuottavamman.

Valitat liian usein ystävillesi

Jokaisen täytyy toisinaan saada purkaa tympääntymistään läheisilleen, mutta sen ei pitäisi viedä kaikkea aikaa ystävien kanssa vietetystä ajasta. Ennen kuin alat jälleen valittaa ystävillesi, kuinka ikävää työsi on tai kuinka kumppanisi tekee sinut taas hulluksi laiskottelemalla, mieti näitä kahta seikkaa: a) haluatko elää nämä ärsyttävät hetket uudelleen kertaamalla niitä ystävillesi ja b) miltä sinusta tuntuisi, jos ystäväsi koko ajan valittaisivat kaikesta sinulle. Kuten sanottua, toisinaan täytyy saada purkautua, mutta sinulla ja ystävilläsi on varmasti myös paljon muuta, positiivisempaa puhuttavaa.

Olet vahingoniloinen tai tunnet olosi hyväksi toisten kustannuksella

Vahingonilo, paras ilo, sanotaan ja Pure Wow’n mukaan on luonnollista olla huvittunut, kun näet jonkun kompastuvan tai kuulet juoruja ihmisestä, josta et pidä – se ei tee sinusta kamalaa ihmistä. Vaikka vahingonilo voi olla mukava häiriötekijä siihen, mikä sinua itseä ärsyttää, mutta toisten epäonnesta ja ongelmista koettu hyvänolontunne ei ole kestävää. Sen sijaan on parempi keskittää aika ja energia itseesi kuin tuntemaan oloa paremmaksi toisten kustannuksella.

Puhut jatkuvasti siitä, kuinka kiireinen olet

Suurella osalla on koko ajan kiire ja paljon tekemistä. Tästä huolimatta omista kiireistä puhuminen on Pure Wow’n mukaan vain itsestään jo selvän asian toistamista uudelleen ja uudelleen. Sen sijaan, että jauhaisit kiireestäsi vapaa-ajallasi, käytä se vapaa-aika asioihin, joiden tekemisestä nautit.

Et lokeroi

Jos töissä on ollut huono päivä, on vaikea tulla kotiin ja olla murjottamatta yhtään tai esimerkiksi valitettua kumppanille, kuinka oma pomo oli taas ihan tyhmä. Sinun ei tarvitse teeskennellä, ettei mikään vaivaa tai koettaa pakottaa itseäsi iloiseksi, mutta ikäviin asioihin keskittyminen ei auta. Sen sijaan kiinnitä huomiosi elämässäsi oleviin asioihin, jotka tekevät sinut onnelliseksi – koeta elää hetkessä.

Lähde: Pure Wow