Nämä tavat voivat aiheuttaa ennenaikaisia ryppyjä

Rypyt ovat osa elämää, mutta omilla tavoillaan voi vaikuttaa niiden ilmestymisajankohtaan.

Luonnolliseen ikääntymiseen ei voi juuri vaikuttaa, mutta vahingollisten tapojen lopettaminen voi auttaa siihen, etteivät rypyt ilmesty kasvoille niin aikaisessa vaiheessa. Tiettyjä tapoja välttämällä voi vaikuttaa omaan vanhentumiseensa huomattavastikin. Toisaalta taas terveelliset elämäntavat eivät ole koskaan huono valinta.

Alle on listattu viisi tapaa, jotka voivat aiheuttaa ryppyjä ennen aikojaan.

1. Tupakointi

Become Gorgeous -sivuston mukaan 10 vuotta kestänyt tupakointi riittää jo vanhentumisen nopeuttamiseen, vaikka varhaiset vaiheet eivät olekaan heti niin ilmiselviä. Tupakointi vaikuttaa ryppyjen syntymiseen kolmella tavalla: toistuva tupakan pitely aiheuttaa vertikaaleja uurteita huulten ympärille, ajan myötä tupakointi kuristaa verisuonia ja haittaa verenkiertoa, joten tärkeiden ravintoaineiden pääsy iholle vaikeutuu ja tämän lisäksi tupakointi on kytköksissä kollageenin hajoamiseen.

2. Nukkumistottumukset

Jos säännöllisesti et saa tarpeeksi unta, kehosi tuottaa kortisolia, joka rikkoo ihosoluja. Sen lisäksi oma nukkumisasentosi voi saada ihosi roikkumaan nopeammin. Koeta nukkua selälläsi kyljen tai vatsan sijaan, jos haluat estää ryppyjen syntyä.

3. Silmien siristely

Herkkä silmien alue on erittäin arka rypyille ja jatkuvat liikkeet, kuten silmien siristely, voivat helposti aiheuttaa tai vahvistaa ryppyjä.

4. Alkoholi

Alkoholin vaikuttaa Become Gorgeous -sivuston mukaan ihoon monilla tavoilla: kuivattamalla, kuluttamalla A-vitamiinin loppuun ja vähentämällä ihon elastisuutta etenkin pitkittyneiden juomajaksojen jälkeen. Jälleen yksi syy siis rajoittaa omaa juomista.

5. Ruokavalinnat

Sokerihampaan kolotuksen paikkaaminen voi vaikuttaa muuhunkin kuin vyötärön ympärykseen. Monet tutkimuset ovat yhdistäneet sokerin kulutuksen ennenaikaiseen ihon ikääntymiseen. Prosessoitujen ruokien, joissa on runsasfruktoosista maissisiirappia ja valkoista sokeria, välttäminen voi auttaa parantamaan mahdollisuuksiasi välttää syviä ennenaikaisia ryppyjä.

Lähde: Become Gorgeous


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.