Koirankakan poimiminen maasta oli yllättävä kaloreiden polttaja.

Myös poikkeusoloissa on tärkeä huolehtia liikunnasta ja olla aktiivinen. Säiden lämmetessä yksi kätevä tapa lisätä omaa aktiivisuutta on tehdä ulkona erilaisia pihatöitä – samalla saat liikuntaa sekä pihasi hyvään kuntoon.

Pihatöitä tehdessä voi onnistua jopa polttamaan hyvin kaloreita. FarawayFurniture onkin selvittänyt, mitkä piha-askareet ovat parhaimpia aktiivisena pysymisen ja kaloreiden polttamisen kannalta.

Selvitystään varten FarawayFurniture analysoi erilaisia pihatöitä ja arvioi, kuinka paljon ne keskimäärin kuluttavat kaloreita tunnissa – syytä on kuitenkin huomioida, että kalorimäärät riippuvat omasta kuntotasostasi ja siitä, kuinka reippaasti teet eri askareita.

Kaikista tehokkaimmaksi pihatyöksi paljastui ruohonleikkuu: kun ruohonleikkuria työntää itse, voi tunnissa kuluttaa arviolta 400 kilokaloria. Kaivaminen ei jää tästä kauas, sillä sen parissa kaloreita kuluu 350 kcal tunnissa, kun taas kolmanneksi eniten kaloreita polttaa pihakalusteiden kasaaminen, 275 kcal tunnissa.

Vähiten kaloreita sen sijaan kuluu siemeniä kylväessä, joka kuluttaa vain 50 kcal tunnissa. Enemmän voi kuluttaa kaloreita esimerkiksi poimimalla koirankakkaa, minkä parissa palaa 150 kcal tunnissa.

Alle on listattu kuinka paljon eri pihatyöt kuluttavat kaloreita tunnissa parhaiten niitä polttavasta vähiten kuluttavaan:

  1. Ruohonleikkuu 400 kcal tunnissa
  2. Kaivaminen 350 kcal tunnissa
  3. Pihakalusteiden kokoaminen 275 kcal tunnissa
  4. Pihapensaiden siistiminen 250 kcal tunnissa
  5. Rikkaruohojen kitkeminen 175 kcal tunnissa
  6. Koirankakan poimiminen maasta 150 kcal tunnissa
  7. Aitojen maalaaminen 125 kcal tunnissa
  8. Terassin siivoaminen 100 kcal tunnissa
  9. Haravointi 75 kcal tnnissa
  10. Siementen kylväminen 50 kcal tunnissa