Sopiva määrä vedenjuontia päivässä on erittäin tärkeää.

Sitä voi juoda liikaa, josta onkin aiemmin uutisoitu, miten käy elimistölle, jos juo vettä liikaa. Sitä voi juoda myös liian vähän, jolloin aiemman uutisen mukaan nestehukkaisena ajaminen on yhtä vaarallista kuin humalassa ajaminen.

Nestehukka näkyy myös iholla ja varsinkin kasvoissa monella eri tavalla. Janontunne on se, joka kertoo, milloin viimeistään on syytä juoda vettä.

Jos et ole varma, että juotko sitä tarpeeksi, tarkasta ihosi ja kasvosi, onko niissä näitä alla olevia merkkejä:

1. Iho on kuiva

Kun keho ei saa tarpeeksi nestettä, alkaa se käyttämään sitä iholta, jolloin iho voi kuivua.

2. Rypyt näkyvät entistä selvemmin

Oletko miettinyt, että otsallasi olevat rypyt ovat näyttäneen viime aikoina paljon selkeämmiltä rypyiltä? Se voi johtua nestehukasta. Kuiva iho joustaa vähemmän ja se on taipuvainen rypistymään.

3. Iho oireilee

Ihoon voi tulla näppyjä ja mustapäitä helpommin, jos ei juo tarpeeksi. Tässä on edelleen syynä kuiva iho. Kosteana pysyvä iho pysyy paremmassa kunnossa.

4. Tummat läiskät silmien ympärillä

Kyllä, sekin voi olla nestehukan syytä, että silmien aluset ovat tummat sekä muut silmien ympärillä olevat alueet. Kuivuminen johtaa huonoon verenkiertoon, jolloin silmien ympärillä ei kierrä kunnolla veri ja iho näyttää tummalta.

5. Kasvot muuttuvat harmahtavaksi

Kasvojen värikin voi muuttua. Jos kasvot ovat harmahtavat, sekin voi olla nestehukan syytä. Kun juot tarpeeksi vettä, näyttävät kasvosi kirkkailta.

Lähde: Stay at Home Mum

LUE MYÖS