Jokaisen pitäisi saada nukuttua kunnolla tai muuten terveys voi kärsiä.

Univaikeudet voivat aiheuttaa sekä fyysisiä että henkisiä ongelmia. Monet tekijät vaikuttavat siihen kuinka hyvät unet saa nukuttua. Moni saattaa tehdä itse sellaisia virheitä, jotka pilaavat unen. Siksi olisi syytä tietää mitä sellaiset virheet ovat, jotta niitä ei tulisi enää tehtyä.

Viisi yleistä aamulla tehtävää virhettä, jotka pilaavat yöunet

Vaikka kahvia juodaan sen takia, että ei väsyttäisi, se voi myös pilata yöunet. Sitä ei kannata juoda päivän aikana liikaa, koska se voi viedä yöunet. Jotkut ovat kofeiinille niin herkkiä, että heidän kannattaisi vähentää kahvinjuontia oikein kunnolla tai lopettaa se kokonaan.

Jos ei herää aamulla aina samaan aikaan, voi se vaikuttaa unenlaatuun. Kannattaisi yrittää mennä nukkumaan joka ilta samoihin aikoihin ja herätä myös aamulla samoihin aikoihin, jolloin unenlaatu ei kärsi.

Vuorokausi rytmi säätelee unta. Siksi pitäisi huomioida myös luonnonvalo, jota olisi saatava päivän aikana ja oikeaan aikaan. Jos on luonnonvalossa jo aamulla, tekee se illalla uneliaammaksi. Jos on aamun pimeässä, voi olla, että uni tulee illalla vasta liian myöhään.

Kannattaa tehdä heti aamuja ajatellen tehtävälista. Kun aloittaa siinä olevien tehtävien teon jo heti aamusta, ei unohda tehdä tärkeitä asioita ja tulee tehtyä tarpeeksi monta asiaa, jotta niitä ei vatvo enää illalla, joka saattaa viedä yöunet.

Viimeisin yleinen aamulla tehtävä virhe liittyy matkapuhelimeen. Moni vilkaisee sitä heti aamulla herätessä, joka on virhe. Se tarkoittaa sitä, että antaa heti jonkun muun vaikuttaa siihen millä päällä aamulla herää. Se voi vaikuttaa koko päivän tunnelmaan.

Lähde: Huffpost

LUE MYÖS