Onko tarkoituksesi laihtua? Siinä tapauksessa syö näitä herkkuja

Laihduttajille sanotaan usein, ettei päivän aikana saisi napostella, vaan laihduttajan tulisi tyytyä syömään aamiainen, lounas ja illallinen, ja välttää kaikkea ylimääräistä ruokailua.

Välipalojen syöminen on kuitenkin hyvä ratkaisu, jos herkut ovat ravintoarvoiltaan hyödyllisiä. Terveelliset herkut nimittäin auttavat pitämään kylläisenä ja verensokerin tasaisena. Välipalat myös auttavat siinä, että saat syötyä päivässä tarpeeksi hyviä rasvoja ja kasviksia.

Jos haluat syödä päivän aikana välipaloja, ovat seuraavat herkut siihen parhaat vaihtoehdot.

 1. Sekoitus erilaisia pähkinöitä
  Nämä herkut sisältävät hyviä rasvoja, proteiinia ja kuituja. Kokeile vaikkapa saksanpähkinöitä, hasselpähkinöitä, pinjan siemeniä sekä cashew- ja pistaasipähkinöitä.

 2. Paprika ja quacamole
  Tämä yhdistelmä sisältää paljon antioksidantteja sekä hyviä rasvoja, vitamiineja ja kuituja. Tämä herkku pitää sinut kylläisenä pitkään.

 3. Kreikkalainen jugurtti ja marjat
  Tämä herkku sisältää paljon proteiinia ja marjojen tuomia antioksidantteja.

 4. Omenaviipaleet ja maapähkinävoi
  Tämä herkku on jumalaisen hyvä, mutta samalla terveellinen! Omenat sisältävät paljon kuituja ja maapähkinät puolestaan hyviä rasvoja ja proteiinia. Varmista, ettei maapähkinävoihin ole lisätty sokeria tai öljyä.

 5. Lehtikaalisipsit
  Paahda lehtikaalia uunissa, ja saat todella maistuvan herkun! Se nimittäin sisältää kuituja, antioksidantteja, beetakaroteenia ja muita hyödyllisiä ravintoaineita.

 6. Kurkku ja hummus
  Rapea kurkku ja täyteläinen hummus ovat upea makupari! Hummus on myös todellinen terveyspommi, sillä se sisältää proteiinia, kuituja ja paljon terveellisiä rasvoja.

 7. Kirsikkatomaatit ja mozzarella
  Yhdistä tähän makupariin vielä oliiviöljy, balsamico ja basilika, ja saat terveellisen ja maistuvan salaatin.

 8. Smoothie
  Lisää smoothieen mikä tahansa haluamasi hedelmä- tai marjasekoitus, ja sen lisäksi proteiinia, kuten vaikkapa maitorahkaa. Lisää joukkoon vielä hyviä rasvoja, kuten avokadoa, chian siemeniä tai pähkinävoita, ja sinulla on käsissäsi hyvin terveellinen ruoka.

 9. Edamame-pavut
  Nämä usein sushin kanssa syötävät pavut ovat todellinen herkku! Edamame-pavut ovat soijapapuja, jotka sisältävät runsaasti proteiinia.

 10. Mausteinen avokado
  Tämä on simppeli herkku: halkaise avokado, poista kivi ja ripottele pinnalle hieman suolaa ja vakkapa mustapippuria tai cayenne-pippuria. Saat maistuvan herkun, joka sisältää runsain mitoin terveellisiä rasvoja.


  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Healthline / Kuva: Pablo Merchan, Unsplash