Nämä 10 huonoa merkkiä kertovat, ettet nuku tarpeeksi paljon – näiden merkkien kohdalla hälytyskellojen pitäisi soida jokaisella

Uni on äärimmäisen tärkeää terveytemme kannalta. Harva edes tietää, kuinka paljon ongelmia liian vähät yöunet voivat saada aikaan. Lue lista ja yllätyt!


Huonot tai liian vähäiset yöunet ovat vakava terveysriski, johon jokaisen pitäisi reagoida heti! Tunnistatko sinä itsessäsi yhden tai useamman seuraavista merkistä?

 1. Olet kiukkuinen ja huonolla tuulella
  Tiuskitko herkemmin työkavereillesi tai kumppanillesi? Olet saanut ehkä liian vähän unta, sillä unenpuute tekee ihmiset usein kiukkuiseksi ja huonotuulisiksi. Suhtaudut asioihin negatiivisemmin ja paljon voimakkaammin, kuin niihin kannattaisi suhtautua.

 2. Viivyttelet etkä saa mitään aikaiseksi
  Onko sinun vaikeaa aloittaa työtehtävän hoitaminen tai hoitaa jokin muu ikävä tehtävä pois alta? Tutkimuksissa on selvinnyt, että jos nukut alle seitsemän tuntia yössä, tehokkuutesi laskee merkittävästi. Jos nukut alle viisi tuntia, tehokkuutesi laskee jo huikeat 29 % verrattuna niihin, jotka nukkuvat yli seitsemän tunnin yöunet. Jos haluat siis olla tehokkaampi töissä, muista nukkua!

 3. Nukut päiväunia
  Jos nukahdat päivisin helposti ja kehosi huutaa päiväunille, saatat saada liian vähän unta öisin. Jos nukut säännöllisesti päiväunia ja nukahdat saman tien, kannattaisi sinun järjestää lisää uniaikaa yöhön!

 4. Et saa selvää, mitä muut sanovat
  Usko tai älä, mutta jopa kuulo-ongelmat saattavat johtua unen puutteesta. Jos usein joudut pyytämään läheisiäsi toistamaan, mitä he juuri sanoivat tai katsot televisiota kovalla äänenvoimakkuudella, saatat saada liian vähän unta öisin.

 5. Tunnet voimakasta tarvetta herkutella ja lihot
  Liian vähän yöunet vaikuttavat siihen, miten syöt. Väsyneenä kehosi kaipaa sokeria ja höttöhiilareita, etkä jaksa väsyneenä vastustaa niiden houkutusta. Myös aineenvaihduntasi kärsii unenpuutteesta. Näiden kahden asian seurauksena olet kenties saanut lisäkiloja.

 6. Verenpaineesi nousee
  Jos kehosi ei saa tarpeeksi unta, se ei pysty toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Jos siis kärsit unenpuutteesta, saatat myös kärsiä kohonneesta verenpaineesta. Tämä on vakava terveysriski, joten jos verenpaineesi on kohonnut, muista nukkua enemmän!

 7. Hiuksesi ovat ohentuneet
  Unenpuute vaikuttaa kokonaisvaltaisesti koko kehoosi, niin myös hiuksiisi. Unenpuute vaikuttaa hormonitasapainoosi, ja jos siinä on ongelmia, saattaa se näkyä lisääntyneenä hiustenlähtönä. Jos hiuksesi ovat viime aikoina ohentuneet, saatat nukkua liian vähän.

 8. Kärsit migreeneistä
  Kärsitkö usein migreeneistä? Tämä kivulias vaiva saattaa selittyä sillä, ettet saa tarpeeksi unta. Syitä saattaa toki olla muitakin, mutta koita lisätä yöllistä unensaantiasi, ja saatat päätä vaivasta eroon!

 9. Tunnet itsesi masentuneeksi
  Surullisuus, ahdistus ja toivottomuuden tunteet saattavat myös olla seurausta huonoista yöunista. Masentuneena nukut usein huonommin, joten unettomuus on sekä seuraus masennuksesta, että samalla myös syy masennukseen. Tähän voi löytyä apua monesta kotikonstista, kuten liikunnasta, meditaatiosta sekä kahvin, alkoholin ja nikotiinin käytön lopettamisesta.

 10. Näkökykysi heikkenee
  Jos nukut liian vähän, et pelkästään saa mustia silmänalusia, vaan myös näkökykysi saattaa kärsiä merkittävästi. Silmäsi voivat kuivua herkemmin ja olla herkät valolle. Nämäkin oireet osoittavat, että tarvitset lisää unta!


Tunnistitko yhden tai useamman merkin? Jos tunnistit, on korkea aika tehdä parannuksia yöuniisi!


Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Health Digest


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

 • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
 • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
 • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.