Onnelliset hetket elämässä ovat tärkeitä. Tämän luettuasi tiedät, mitä hyvin onnelliseen elämään tarvitaan.

900 naista pyydettiin laittamaan ylös, mitä he olivat tehneet edellisenä päivänä. He olivat järkyttyneitä siitä, kuinka paljon he olivat tehneet sellaisia asioita, joita he vihaavat. Heiltä puuttui siis onnea, mutta Lifehack -lehti tuli tässä vaiheessa apuun, ja esitteli heille 10 asiaa, joita onnellinen nainen tarvitsee elämään. Sinäkin pääset katsomaan tästä alta, että mitä ne oikein olivat.

1. Nauti onnellisista hetkistä

Kun onnellisia hetkiä tulee eteen, niistä kannattaa nauttia kunnolla. Ja näitä hetkiä tulee useammin, jos et koko ajan murehdi sitä, että saavuttaisit jotain, joka ei edes tee sinua onnelliseksi.

”Älä usko kaikkeen mitä ajattelet. Ajatukset ovat juuri sitä – ajatuksia. ”Allan Lokos

Nautintoa voi myös yrittää pitkittää esimerkiksi siten, että nautit kahvista vähän kauemmin, keskityt juuri siihen hetkeen, uppoudut hyviin muistoihin tai vaikka ajattelet ylpeänä, että mitä tavoitteitasi olet jo päivänä aikana saavuttanut.

2. Löydä suosikkiharrastus

Tässä ei nyt aiota luetella niitä kaikkia liikunnan kautta terveyteen suotuisasti vaikuttavista tekijöistä. Mutta tiesitkö jo sitä, että liikunta voi jopa torjua masennuksen? Se voi joissakin tapauksissa toimia jopa paremmin kuin masennuslääkkeet. Liikunnan jälkeen aivoihin vapautuu endorfiineja, joita kutsutaan myös onnellisuuskemikaaleiksi. Siksi liikunnan jälkeen mieliala yleensä parantuu ja olo voi tuntua erittäin onnelliselta. Valitse sellainen urheilulaji, josta pidät kovasti.

3. Huolehdi ystävyyssuhteistasi

Sosiaalisten kontaktien ja ystävien määrä vaikuttaa terveyteen ja siihen, kuinka onnellinen olet. Ystävien tuki on todella tärkeää, jos olet stressaantunut. Tätä on myös tutkittu seuraamalla 5000 aikuista yhdeksän vuoden ajan. Tuloksien mukaan sosiaalisten kontaktien määrä vaikutti pitkäikäisyyteen. He, jotka asuivat eristyksissä muista, kuolivat nuorempana.

4. Tarvitset huumorintajua

Se, että kuulet hyvän vitsin tai näet YouTubessa hauskan videon, voivat tehdä sinusta onnellisemman. Hyvä vitsi ja huumori auttavat näkemään elämän positiivisemmin.

5. Lukeminen auttaa unelmoimaan

Kun luet kirjoja, ne auttavat sinua pääsemään eksoottisiin paikkoihin ja ne ovat samalla pakopaikkojasi. Tässä on yksi hyvä syy myös siihen, että lapsiakin on hyvä kannustaa lukemiseen. Hekin kokevat lukemisen ilon kuten sen, että ne antavat tietoa, viihdettä, inspiraatiota ja tekevät uteliaiksi.

6. Etsi itsellesi mentori

Monilla uraa tekevillä naisilla on oltava mentori, joka ohjaa, neuvoo ja rohkaisee etenemään uralla. Myös sellainen mentori, jolla on samanlainen tausta ja kokemus kuin sinulla, tunnistavat nopeasti heikkoutesi ja tarpeesi. Siksi kannattaa ottaa tosissaan heidän neuvonsa, jos olet onnekas, ja löydät hyvän mentorin elämääsi.

7. Hanki harrastus tai jokin kiinnostuksen kohde

Tieto ja taito ovat kaksi onnen perusosaa. Näitä perusosia saat, kun saat intohimon johonkin asiaan, joka voi olla harrastus tai jokin muu kiinnostuksen kohde. Harrastus voi olla esimerkiksi urheiluun liittyvä, mutta myös jokin muu kuten esimerkiksi taiteeseen, kirjallisuuteen, ruuanlaittoon liittyvä.

8. Paranna itsetuntoasi

Aivoissa on osa, joka tuottaa negatiivisia ajatuksia kuten että epäilet kykyjäsi, kauneuttasi tai älykkyyttäsi. Ja tämä osa on muuten naisilla suurempi kuin miehillä! Siksi itsetuntoa kannattaa yrittää parantaa, jonka jälkeen nämä ajatukset vähentyvät, ja taidat olla silloin myös onnellisempi.

9. Älä unohda rakkautta

Onnellisimmat naiset ovat heitä, jotka ovat onnellisessa parisuhteessa!

10. Ole kiitollinen siitä mitä sinulla on

Muista arvostaa sitä mitä sinulla on. Pidä siitä, vaikka päiväkirjaa, jotta et unohda mitä kaikkea hyvää elämässäsi on.

Lähde: Lifehack