Lämmitä nämä perusruoat muualla kuin mikrossa!

Jokainen meistä varmaankin myöntää, että mikro on aivan loistava keksintö! Tuskinpa kovinkaan montaa lukijaa löytyy, jolla ei olisi mikroa keittiössään.

Osa on sitä mieltä, että mikro on laiskan ihmisen tapa kokata, mutta kyllä jokaisen pitää myöntää, että mikro kyllä helpottaa arkea kummasti!

Ruokien lämmittäminen on paljon nopeampaa kuin hellalla tai uunissa, eikä sitä varten tarvitse sotkea paistinpannua tai kattilaa.

Eräs haittapuoli mikrossa kuitenkin on: siellä ei saisi lämmittää aivan mitä tahansa ruokia. Osa ruoista nimittäin voi muuttua joko pahanmakuisiksi, tai jopa vaarallisiksi.

Kaksi erittäin yleistä perusruokaa nimittäin kuuluu niihin asioihin, joita mikrossa ei saisi koskaan lämmittää. Ne ovat perunat ja riisi.

Peruna ja riisi nimittäin voivat mikrossa lämmitettyinä aiheuttaa syöjälleen ruokamyrkytyksen, sillä ne keräävät itseensä bakteereja helposti.

Ennen lämmittämistä kumpaakin ruokaa tulee aina säilyttää jääkaapissa, ja lämmittää sen jälkeen pitkään ja huolella mieluiten paistinpannulla tai uunissa.

Tätä ei kovin moni tiedä, mutta nyt sinä tiedät!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Wunderweib