Kaupat ovat pullollaan erilaisia ihonhoitoon tarkoitettuja rasvoja, puhdistusaineita ja kuorintavoiteita, ja niiden joukosta voi olla vaikea löytää sellainen tuote, joka sopii omalle iholle.

Jos olet kohdannut ongelmia ihonhoitotuotteiden valinnassa, on hyvä lähteä liikkeelle siitä, millaisia tuotteita ei ainakaan kannata käyttää.

The Independent-lehti kysyi ihotautilääkäreiltä, millaisia tuotteita he välttävät ihonhoidossaan. Alta löydät viisi tuotetta, jotka eivät välttämättä tee ihollesi hyvää.

1. Synteettiset aurinkorasvat

Vältä aurinkorasvoja, jotka sisältävät bentsofenoneja ja kanelihappoa, sillä ne herkistävät ihoa, ja ne on yhdistetty vapaiden radikaalien aiheuttamiin soluvaurioihin.

Valitse sen sijaan mineraalipohjainen aurinkorasva, joka sisältää sinkkioksidia ja titaanidioksidia, sillä ne ovat turvallisempia ja suojaavat paremmin UV-säteilyltä.

2. Ei-mineraalipohjaiset meikit

Ei-mineraalipohjaisissa meikeissä voi olla vismuttioksikloridia, joka ärsyttää ihoa. Näissä meikeissä on myös muita täyteaineita, jotka voivat tukkia ihohuokosia.

Mineraalimeikit sen sijaan sisältävät sinkkioksidia ja titaanidioksidia – sinkki suojaa ihoa ja ehkäisee ärsytystä, kun taas titaanidioksidi suojaa auringon UV-säteilyltä.

3. Tuotteet, jotka sisältävät ftalaatteja

Kohonneeseen rintasyöpäriskiin yhdistettyjä ftalaatteja on esimerkiksi joissakin hius- ja kynsilakoissa.

4. Karkeat kuorinta-aineet

Kuorinta on olennainen osa ihonhoitoa, mutta sitä ei kannata tehdä liian karkealla kuorinta-aineella.

Etsi tuote, joka sisältää alfahydroksihappoja (AHA), sillä ne kuorivat ja vahvistavat ihoa sekä poistavat epäpuhtauksia ja parantavat ihon koostumusta.

5. Tuotteet, joihin on lisätty hajustetta

Tuotteet, jotka sisältävät turhia hajusteita (kuten ylihajustetut suihkugeelit), ärsyttävät ihoa ja voivat aiheuttaa allergisen reaktion. Myös luonnollisia eteerisiä öljyjä kannattaa välttää, sillä ne ovat yleisimpien ihoallergeenien joukossa. Luonnollinen ei välttämättä aina tarkoita turvallista, ihotautilääkärit muistuttavat.

Lähde: The Independent


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia