Tunnistatko sinä, minkälainen on rambutaani, litsi tai kumkvatti?

Vaikka banaanit, greipit, kiivit, mangot ja papaijat olisivat tulleet tutuiksi vuosien varrella, voi olla, että varsinkin isompien markettien tai erikoiskauppojen valikoimista löytyy hedelmiä, joita et syystä tai toisesta ole koskaan ostanut tai maistanut. Miltä kuulostavat omaan korvaasi esimerkiksi passionhedelmä ja granaattiomenat Jos nämä ovat itsellesi tuttuja, voi olla, että onnistut tunnistamaan myös muutaman tai useammankin hedelmän alla olevista kuvista.

Toisaalta varsinkin, jos omalla ruokalistallasi vierailevat ainekset ovat rajoittuneet pääasiassa perinteisempien kasvien tuotoksiin, on todennäköistä, että alla listatut eksoottiset hedelmät ovat itsellesi täysin vieraita. Saatat olla joskus nähnyt niitä kauppojen tiskeillä, mutta et millään kykenisi yhdistämään hedelmän nimeä ja ulkomuotoa. Ei hätää, niin on tarkoituskin. Olemme listanneet alle tarkoituksella hieman haastavampia herkkuja, jotta sinä voisit oppia uutta ja saada intoa uusien aineksien kokeiluun.

Nämä hedelmät ovat paitsi jännittävän näköisiä, myös todella jännittävän makuisia. Niiden tunnistaminen ja tietäminen saattaakin vaatia kokeneemmaltakin ruoanlaittajalta aikaa, mietintää tai jopa Googlen apua.

Me listasimme maukkaita ja mielenkiintoiselta kuulostavia hedelmiä, joita sinun tulisi kokeilla:

1. Rambutaani

2. Pitaija eli lohikäärmehedelmä

3. Karambola eli tähtihedelmä

4. Litsi eli kiinanluumu

5. Longaani

6. Kumkvatti

7. Jakkihedelmä

8. Kaki, sharon tai persimon

9. Kiwano eli kivakurkku

10. Ananaskirsikka eli karviaiskoiso

11. Tamarillo eli puutomaatti

12. Annoona

13. Pepino eli päärynämeloni


Kuinka monta sinä tiesit näistä hedelmistä ja marjoista? Kerro alla kommenteissa!