Koolla on ehkä sittenkin väliä, mutta nyt on kyse naisten sukuelimistä, ei miesten.

Tutkimus on saanut selville, että orgasmiongelmista kärsivillä naisilla on pienempi klitoris ja se sijaitsee kauempana emättimestä. Tutkijat käyttivät apunaan magneettikuvausta ja skannasivat tutkimukseen osallistuneiden naisten lantion alueen.

Tutkimuksessa oli mukana 30 keskiarvolta 32-vuotiasta naista. Kymmenen heistä kertoi saavansa harvoin tai ei ollenkaan orgasmeja yrityksistä huolimatta ja loput kertoivat normaaleista orgasmikokemuksista seksin aikana.

Verratessaan näitä kahta ryhmää, tutkijat huomasivat, että orgasmiongelmista kärsivillä naisilla suora välimatka klitoriksen ja emättimen välillä oli keskimäärin 5-6 milliä pidempi. Näillä naisilla oli myös keskimäärin pienempi klitoris.

Tulokset tuovat ilmi, että klitoriksen koko ja sijainti voivat olla tärkeitä tekijöitä naisten seksuaalisissa toiminnoissa, tutkijat kertoivat Journal of Sexual Medicine -lehdessä julkaistusta tutkimuksestaan.

”Ei ole G-pistettä. On K-piste – klitoris. Se on naiselle lähde suurelle määrälle seksuaalista mielihyvää”, kertoi tutkimusta tekemässä ollut synnytyslääkäri ja gynekologi Susan Oakley.

Oakleyn mukaan on vaikea tietää, vaikuttaa klitoriksen anatomia orgasmiin vai muuttaako runsaampi orgasmien määrä anatomiaa.

”Emme vieläkään tiedä, onko tämä kana vai muna. Onko näillä naisilla suurempi klitoris, koska he saavat enemmän orgasmeja? Vai ovatko he syntyneet suuremman klitoriksen kanssa, mikä mahdollistaa paremmat toiminnot”, Oakley pohti.

Orgasmiongelmat ovat yleisiä naisten keskuudessa. Tutkimukset ehdottavat, että 18-34 prosentilla naisista on vaikeuksia saada orgasmi, alle puolet naimisissa olevista naisista saa orgasmin jokaisen aktin aikana ja vain noin 15 prosenttia saa useita orgasmeja samassa aktissa.

Ongelmiin vaikuttavat yleensä myös muut tekijät kuin sukuelinten anatomia.

”Naisten seksuaaliseen mielihyvään liittyy paljon subjektiivisuutta. Osa siitä on psykososiaalista, osa liittyy anatomiaan ja toimintoihin. Me yritimme keskittyä anatomiaan”, Oakley kertoi.

Tutkimuksesta kävi myös ilmi, että orgasmiongelmaiset suosivat lähetyssaarnaaja-asentoa, kun taas normaalisti orgasmeja saavat suosivat miehen yllä olemista.

”Näillä naisilla ei pelkästään ole lyhyempi väli klitoriksen ja emättimen välillä, mutta he myös käyttävät sitä edukseen ottamalla dominoivan naisen asennon”, Oakley sanoi.

”Ehkä orgasmiongelmaiset naiset, joilla on pieni klitoris, voisivat saada läheisempää stimulaatiota klitorikseen ja päästä yli klitoriksen pienuuedesta, jos he kokeilisivat myös päällä olemista”, Oakley ehdotti.

Lähde: LiveScience


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia