Tutkijat perehtyivät naisten ja miesten tapoihin käyttää Tinderiä.

Jos sinulla on ollut vaikeuksia onnistua löytämään kumppani Tinderin kautta, voi uusi tutkimus tarjota siihen selityksen. Cosmopolitanin mukaan tutkimus selvitti, että naisilla ja miehillä on erilaiset tavat käyttää deittisovellusta.

Kolmen eri tahon (Queen Maryn yliopisto, Rooman Sapienza-yliopisto ja Royal Ottawa Health Care Group) tutkijat loivat 14 tekaistua miesten ja naisten Tinder-profiilia, ottivat ne käyttöön New Yorkissa ja Lontoossa ja tykkäsivät kaikista sovelluksen ehdottamista henkilöistä.

Tutkijoiden havainnoidessa profiileja, he laskivat kummankin sukupuolen saamat parit sovelluksessa ja saivat selville, että miehet painavat Tinderin tykkäys-nappia paljon enemmän kuin naiset.

Cosmopolitanin mukaan miesten feikkiprofiileille löytyi pari vain 0,6 prosenttia ajasta, kun taas naisten feikkiprofiileilla pareja syntyi 10,5 prosenttia ajasta. Tämä viittaisi siihen, että naiset ovat tarkkanäköisempiä pareja valitessaan, kun taas miehet innostuvat lähes jokaisesta, ketä sovellus ehdottaa pariksi.

Yksi teoria tälle on tutkijoiden kutsuma ”palautesilmukka”. Cosmopolitanin mukaan kun miehet huomaavat, ettei pareja juuri löydy, he eivät ole enää niin valikoivia toivoen, että heidän mahdollisuutensa paranevat. Kun naisille taas sataa pareja, he huomaavat voivansa olla valikoivampia.

Tämän takia nainen voi saada pariksi tarkoin valitun tyypin, joka hädin tuskin vilkaisi naisen Tinder-profiilia ennen kuin tykkäsi siitä. Cosmopolitanin mukaan mahdollisuus sille, että kaksi ihmistä on samalla sivulla tultuaan pariksi sovelluksessa, on lannistavan pieni.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Cosmopolitan