Kolmenkympin korvilla ennen hauskaksi koetut asiat eivät ehkä tunnukaan enää niin kovin hauskalta.

Parikymppisenä monet elävät villiä nuoruutta juhlien ja pitäen hauskaa. Kun ikämitarissa lähestyvät numerot 3 ja 0, tilanne muuttuu.

Vanhemmiten nämä asiat eivät enää olekaan yhtä hauskoja kuin ennen:

1. Shotit

Shotit. Lähempänä 30 niitä vedellään vain osoittaakseen, että vielä pystyy samaan kuin parikymppisten alkutaipaleella – ja myöhemmin illalla vessanpönttöä kaulaillessa harmittaa.

2. Puhelut

Aiemmin maratonpuhelut toisella paikkakunnalla asuvan ystävän kanssa olivat hauskoja, mutta nyt se on vaihtunut viestittelyksi, koska ei voi jaksaa puhua monta tuntia puhelimessa. Näpyttely on helpompaa.

3. Myöhään valvominen

”Olen minä vielä nuori ja jaksan olla menossa! Paljonko kello on? Ai, 23?! Jaksaa, jaksaa, jaks….” Ja simahdat baariin.

4. Huono ruokavalio

Nuorempana oli helpompi syödä vähän miten sattuu. Eihän lähes 30-vuotias vanha ole – ei missään nimessä – mutta ruoansulatukselle tapahtuu jotain ja syöminen samalla tavalla kuin 20-vuotiaana ei onnistu.

5. Vanhemmista valittaminen

Vanhempasi tai ainakin toinen heistä on mahtava. Tätä et tajunnut vielä nuorempana, mutta olet alkanut hiljalleen aikuistua ja huomata, että alat osittain muistuttaa vanhempiasi.

6. Yökerhot

Bilehittien kuuntelu ja yhteiskunnan paheksuminen onnistuu ilmaiseksi kotonakin eikä tarvitse korkkareilla rääkätä jalkoja.

Lähde: Cosmopolitan