Miesten nännejä saa kyllä näkyä, mutta naisten ei – ellei kyse ole imettämisestä tai rinnanpoiston arpien näyttämisestä kuvin.

Esimerkiksi Instagramissa ei katsota hyvällä yläosattomissa olevia naisia, mutta paidattomat miehet ovat täysin hyväksyttäviä. Naiset ovat nyt kyllästyneet siihen, että heidän yläosattomia kuvia poistetaan ja he ovat alkaneet käyttää kuvia miesten nänneistä omiensa peittona vastalauseena.

Idea sai alkunsa taiteilija Micol Hebronilta, joka Facebookissa julkaisi vuosi sitten kesäkuussa kuvan miehen nännistä, jota naiset voisivat käyttää omissa kuvissaan tehden niistä hyväksyttävämpiä. BuzzFeedin mukaan Hebron turhatui siihen, miten naisten nännit yliseksualisoidaan ja miesten nännit ovat täysin sallittuja.

Hebronin alkuperäisestä kuvasta on tullut nyt viraali ja naiset ovat alkaneet liittää kuvankäsittelyllä miesten nännejä omiin kuviinsa sosiaalisessa mediassa. Alla muutama esimerkki:

Tämän ilmiön lisäksi on Free The Nipple -kampanja, joka rohkaisee naisia olemaan yläosattomissa vähentääkseen rintoihin liittyvää seksuaalisuutta. Kyse on myös tasa-arvon edistämisestä – jos miehet saavat olla nännit näkyvillä, miksi naiset eivät saisi olla niin halutessaan?

Sosiaalisista medioista esimerkiksi Instagram ohjeistaa käyttäjiään, ettei alastomuutta hyväksytä sisältäen kuvat, videot ja digitaalisesti luodut sisällöt, jotka näyttävät yhdyntää, sukuelimiä ja lähikuvia täysin paljaista takapuolista. Samaan kastiin kuuluvat myös naisten nännit, mutta rinnanpoiston jälkeiset arpikuvat ja imettämiskuvat ovat sallittuja.

Lähde: BuzzFeed