Kolme neljästä sinkkunaisesta ei ollut tutkimuksen mukaan etsinyt aktiivisesti parisuhdetta edellisen vuoden aikana.

Useampi sinkkunainen on tutkimuksen mukaan tyytyväisempi parisuhdetilanteeseensa kuin sinkkumiehet. Markkinatutkimusyritys Mintelin toteuttaman kyselytutkimuksen tulosten mukaan 61 prosenttia sinkkunaisista on tyytyväisiä omaan tilanteeseensa verrattuna 49 prosenttiin miehistä, uutisoi The Telegraph.

Tämä piti paikkansa etenkin yli 45-vuotiaiden naisten kohdalla: 32 prosenttia 45-64-vuotiaista sinkkunaisista oli todella tyytyväisiä elämään ilman parisuhdetta, kun taas samaan ikäryhmään kuuluneista miehistä näin ajatteli 19 prosenttia.

The Telegraphin mukaan tuloksista selvisi myös, että 75 prosenttia sinkkunaisista ei ole aktiivisesti etsinyt parisuhdetta tutkimusta edeltäneen vuoden aikana. Miesten kohdalla osuus oli kymmenen prosenttia pienempi, 65.

Syy siihen, miksi naiset ovat tyytyväisempiä sinkkuna olemiseen, on siinä, että parisuhteet ovat naisille työläämpiä. Essexin yliopiston professori Emily Grundy sanoi The Telegraphille, että naiset tekevät parisuhteissa miehiä enemmän töitä.

”On todisteita siitä, että naiset viettävät enemmän aikaa kotitöiden parissa kuin miehet ja minusta he myös tekevät enemmän emotionaalista työtä – joten he edelleen tekevät enemmän kotiaskareita ja laittavat ruokaa ja muuta sekä enemmän emotionaalista työtä”, professori totesi ja mainitsi, että naiset todennäköisemmin koettavat ratkaista ongelmia tai riitoja, joita parilla on.

Toinen vaikuttava tekijä, miksi naiset nauttivat sinkkuelämästä miehiä enemmän on se, että naiset ovat parempia olemaan sosiaalisia sinkkuna ollessaan.

”Naisilla on yleensä paremin vaihtoehtoisia sosiaalisia verkostoja ja muita uskottuja, kun taas miehillä on tapana nojautua vahvasti vaimoihinsa sitä varten ja heillä on vähemmän sosiaalisia kytköksiä”, Grundy kertoi.

”Varmasti on yleinen löydös monista tutkimuksista, että sinkkunaisilla on tapana tehdä enemmän sosiaalisia aktiviteetteja ja on enemmän ystäviä verrattuna naisiin, joilla on kumppani, kun taas miehillä se on päinvastoin – ilman kumppania olevilla miehillä on tapana tehdä näin vähemmän”, hän jatkoi.

”Joten voi olla, että naisilla on enemmän vaihtoehtoja”, professori päätti.

Lähde: The Telegraph