Naiset ovat onnellisempia vähemmän hyvännäköisten miesten kanssa, väittää tutkimus

Kestävän parisuhteen salaisuus on tutkimuksen valossa se, että mies ei ole niin hyvännäköinen.

Parisuhteet onnistuvat todennäköisemmin, kun nainen on löytänyt rinnalleen vähemmän hyvännäköisen miehen, kertoo New York Post. Tämä ilmenee Body Image -journalissa julkaistusta tutkimuksesta.

Floridan osavaltionyliopiston ja teksasilaisen Southern Methodist University -yliopiston tutkimuksessa tutkijat analysoivat 113 paria, jotka olivat olleet naimisissa alle neljä kuukautta. Osallistujat asuivat Dallasin alueella ja olivat lähes 30-vuotiaita.

New York Postin mukaan jokaisesta osallistujasta otettiin kokovartalokuva ja heidät arvioitiin asteikolla 1-10 kasvojen ja vartalon viehättäväyyden mukaan. Tutkijat antoivat osallistujille myös kyselyitä, jotka keskittyivät heidän halukkuuteensa olla dieetillä ja pysyä hyvässä kunnossa.

Mukana oli toteamuksia, kuten ”Tunnen oloni todella syylliseksi sen jälkeen, kun olen syönyt”, ”Haluan vatsani olevan tyhjä” ja ”Lihominen kauhistuttaa minua”.

New York Postin mukaan tutkimuksessa päästiin kaunotar ja hirviö -lopputulokseen: naiset olivat onnellisempia vähemmän hyvännäköisten miesten kanssa, ketkä kompensoivat parisuhdetta kilteillä, hyvillä teoilla, kuten antoivat lahjoja, seksuaalisilla teoilla tai tekivät enemmän kotitöitä.

”Aviomiehet vaikuttivat olevan enemmän sitoutuneita ja panostivat enemmän vaimojensa miellyttämiseen, kun he kokivat saaneensa melko hyvän pakkauksen”, tutkimuksessa todettiin.

Sen sijaan kuumien miesten kanssa olevat naiset todennäköisimmin murehtivat suuresti kuntoilusta ja dieeteistä pysyäkseen laihoina.

”Tulokset paljastavat, että fyysisesti viehättävämpi aviomies voi omata negatiivisia seurauksia vaimoille, varsinkin jos nämä vaimot eivät olet erityisen viehättäviä”, tutkimuksen tekoon osallistunut Tania Reynolds kommentoi.

”Yksi tapa auttaa näitä naisia on niin, että kumppanit ovat erittäin vahvistavia ja muistuttavat heitä, ’Olet kaunis. Rakastan sinua minkä tahansa painoisena tai vartalotyypillä’,”, Reynolds totesi.

”Toinen tapa on keskittyä seikkoihin, joilla he ovat hyviä romanttisia kumppaneita ja korostaa niitä vahvuuksia ulkonäön sijaan: ’Todella arvostan sinua, koska olet kiltti, fiksu ja kannustava kumppani'”, hän antoi esimerkkinä.

Voit tutustua tutkimukseen tarkemmin täällä.

Lähde: New York Post


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.