Nainen, sosiaalisen median käyttö voi olla hyvästä sinulle – lue miksi

Tutkimuksen mukaan Twitterin käyttö ja kuvien julkaisu somessa voi olla hyvästä naisten hyvinvoinnille, mutta miehiin se ei juuri vaikuta.

Pew Research Centerin tekemän tutkimuksen mukaan netissä surffailu ja sosiaalisen median käyttö ei stressaakaan ihmisiä. Wall Street Journal kertoo tutkimuksen selvittäneen, että säännöllisesti Twitteriä käyttävät, sähköposteja lähettelevät ja kuvia somessa puhelimellaan julkaisevat naiset ovat vähemmän stressaantuneita.

Tutkimuksen mukaan naiset, jotka käyttävät Twitteriä useasti päivässä, lähettävät tai saavat 25 sähköpostia päivässä ja jakavat kaksi kuvaa älypuhelimillaan päivittäin ovat 21 prosenttia vähemmän stressaantuneita kuin naiset, jotka eivät käytä samoja teknologioita.

Tutkimukseen osallistui 1 801 aikuista. Wall Street Journalin mukaan miesten kohdalla stressitasoissa ei ollut eroa siinä, käyttivätkö he sosiaalista mediaa, älypuhelimia tai internettiä vai eivät.

Osallistujien stressiä mitattiin vastauksilla kymmeneen kysymykseen, joita usein käytetään stressin hahmottamiseen. Tämän jälkeen tuloksia verrattiin heidän teknologian käyttöönsä sekä tietoisuuteen ystäviensä elämäntapahtumista sosiaalisessa mediassa.

Wall Street Journalin mukaan tutkimuksessa havaittiin kuitenkin myös yksi negatiivinen puoli: tietoisuus läheisen ystävän surusta tai kärsimyksistä – kuten lapsen kuolema tai ystävä on joutunut sairaalaan – voi lisätä naisten stressiä.

Miehet sen sijaan kokivat stressiä sosiaalisen median kautta vain kahdenlaisista, ystäviinsä liittyvistä sattumuksista: heidän potkuistaan tai pidätyksistään.

”Saimme selville, että naiset todella tavallaan kantavat maailman painoa harteillaan ja miehet ovat hieman vähemmän herkkiä”, tutkimusta johtanut Keith Hampton kommentoi.

Lähde: Wall Street Journal


Lyö 1€ Huuhkajille, voita 50€

1. Avaa ilmainen pelitili iBetille ja tee talletus, joka tuplataan (esim. 25€ talletuksella saat 50€ pelirahaa).
2. Lyö 1€ veto Huuhkajille.
3. Jos Venäjä kaatuu, saat 50€ käteisvoiton.