”Seksikkäisiin” tietoisuuskampanjoihin kyllästynyt nainen halusi näyttää rintasyövän ruman puolen.

Lokakuussa on vietetty rintasyöpätietoisuuden kuukautta muuan muassa erilaisin kampanjoin. Vaikka monien kampanjoiden tarkoitus on hyvä, kuten Roosa nauha -kampanjalla, osan tarkoitusperät voivat tuntua ainakin syöpää sairastavien ja siitä parantuneiden kohdalla tympeiltä.

Yhdysvaltalainen Jenn Alter sai tarpeekseen kampanjoista, joissa’seksikkyys’ tuntui olevan isossa osassa. Remissiossa oleva 36-vuotias Alter julkaisi Tumblr-blogissaan lyhyen tekstin ja kaksi kuvaa, joilla nainen halusi näyttää rintasyöpää vastaan taistelemisen todellisen puolen.

”Tässä teille v*tun rintasyöpätietoisuutta”, Alter aloittaa kahden kuvan alla, missä rinnan iho punoittaa ja on rikki.

”Nämä kuvat ovat minun 35 päivän sädehoidon ajalta vuodelta 2013. Rintasyöpä ei ole seksikästä. Kyse ei ole tissien pelastamisesta. Kyse ei ole ei rintsikoita -päivästä, mikä on vain tekosyy julkaista seksikkäitä kuvia, joissa nännit näkyvät paidasta läpi”, hän jatkaa.

”Rintasyöpä on arpia, pahoinvointia, kipua, kaljuja päitä, palanutta ihoa ja särkyneitä sydämiä”, Alter lisää.

”Jos tämä ei tee teitä ”tietoiseksi”, en tiedä mikä tekee. Tuleeko tästä sinulle epämukava olo? Pitäisi tulla”, nainen päätti kirjoituksensa.

Lokakuun puolivälin tienoilla julkaistu blogiteksti on kerännyt tykkäyksiä ja jakoja Tumblrissa tätä kirjoittaessa lähes 160 000 ja Alter on saanut paljon viestejä kuvien julkaisun jälkeen.

”Olen saanut ainakin sata viestiä tänään, missä ihmiset kertovat minun muuttaneen tapaa, miten he ovat nähneet rintasyövän ja syöpätietoisuuden ylipäänsä”, Alter kirjoitti blogissaan.

Alter kertoi toisessa julkaisussa, kuinka hänen kollegansa, joka on myös sairastanut rintasyövän, oli kertonut tyttärensä nähneen Alterin kuvat ja kysynyt, oliko hänkin kokenut jotain sellaista sädehoidon aikana.

”Kun hän oli vastannut kyllä, tytär itki ja pyysi anteeksi, ettei ollut tietoisempi siitä, mtä äitinsä koki. Kollegani alkoi itkeä minua halatessaan ja sanoi, ’Kiitos niin paljon Jenn. Viimeinkin heillä on käsitys siitä, mitä käymme läpi. Olet niin rohkea.'”, Alter kirjoitti.

Alterin julkaisusta on uutisoitu monissa medioissa ja MailOnlinen haastattelussa hän kertoi, kuinka rintasyöpää on seksualisoitu, jotta muka lisättäisiin tietoisuutta siitä.

”Sen takia yhteiskunta voi jättää huomiotta brutaalin, ruman totuuden rintasyövästä ja hoidoista. Halusin näyttää sen ruman puolen”, Alter kertoi.

Alla on Alterin Tumblr-julkaisu kuvineen:

http://pushinginthepin.tumblr.com/post/131194053686/pushinginthepin-heres-your-fucking-breast

Lähde: Metro