Näillä vinkeillä osaat välttää ne vaatteet ja asusteet, jotka yllään ei kannata mennä työhaastatteluun.

Moni työpaikka on nykyisin entistä vapaampi siinä, miten työntekijät saavat pukeutua, mutta se voi tehdä työhaastatteluun pukeutumisesta haastavampaa. Mutta olipa ala mikä tahansa, on tiettyjä vaatteita ja asusteita, joita ei kannattaisi laittaa ylle.

Lue alta, mitä kannattaa välttää ja minkälaista tyyliä kannattaa hakea, kun suuntana on työhaastattelu.

Kengät, joita käytät vain pari kertaa vuodessa

Jos käytät kenkiä harvemmin kuin kerran kuukaudessa, älä valitse niitä silloin työhaastatteluun. Olipa kyse korkkareista tai korottomista, tämä sama sääntö pätee. Jotta vaikuttaisi itsevarmalta, on käveltävä mukavasti, joten varmista, että kengät tuntuvat hyvältä jalassa eivätkä ne purista tai hierrä. Vaikka tämä tarkoittaisi sitä, että joudut laittamaan vähemmän upeat kengät, on se sen arvoista.

Ylisuuri laukku

Et tarvitse pientä omaisuutta mukaasi työhaastatteluun ja liian täyteen pakattu iso laukku voi olla työnantajalle merkki siitä, että et pysty karsimaan joukosta epäolennaisia asioita. Jätä siis iso kassi kotiin ja valitse fiksu, pienempi ja särmikäs laukku. Jos sinulla on portfolio tai kansio mukana, voit kuljettaa sitä hyvin erillään kainalossasi.

Farkut

Ei ole väliä sillä, onko sinulla ammattimaisuutta henkivä bleiseri tai vaikutuksen tekevä laukku yhdistettynä farkkuihin, koska farkut viestivät ”minimiä” ja voivat antaa väärän kuvan asenteestasi. Vaikka hakisit media-alalle tai startup-yritykseen, jotka ovat rennompia työympäristöjä, vähintä mitä voit tehdä, on vaihtaa farkut tyylikkäisiin suoriin housuihin, jotka istuvat hyvin.

Hulmuavat, boheemit kankaat

Olet muodin suhteen suunnannäyttäjä, mutta työhaastattelu ei ole oikea paikka tuoda sitä esiin. Se, mikä sinun silmissäsi on tyylikästä, voi olla työhaastattelua vetävän henkilön silmissä kaikkea muuta kuin tyylikästä. Haluat viestiä olevasi terävä ja yksityiskohtiin keskittyvä ja sitä henkii paremmin jokin muu kuin hippimäinen, ihastuttava mekko.

Mikä tahansa liian trendikäs vaate tai asuste

Jätä suosiolla sellaiset vaatteet kotiin, mitkä voisivat johtaa siihen, että sinut muistetaan siitä, mitä sinulla oli ylläsi kuin taidoistasi ja kokemuksestasi. Harmaa pilottitakki näyttää hyvältä, kun menet syömään ystäviesi kanssa, mutta se ei ole niin sovelias vaihtoehto, kun tapaat mahdollisen tulevan työnantajasi.

Mitä sitten kannattaisi pukea ylle? Sinun versiosi ”ammattilaisesta”

Jokaisella alalla on omat pukukoodinsa, joten käytä sitä hyödyksesi. Jos puku on tarpeen, koeta tuoda siihen jotain tuoretta ilmettä, vaikka kuvioidulla silkkipuserolla. Jos työpaikka on vapaampi pukeutumisen suhteen, unohda bleiseri ja kokeile ruutuhousuja. Täkeintä on, että näytät raikkaalta ja tyylikkäältä, mutta pitäen asukokonaisuuden simppelinä ja terävänä.

Lähde: Pure Wow