Näin vapaudut ei-toivotuista ajatuksista – 10 vinkkiä oman mielentilan hallintaan

Ei-toivotut ajatukset saattavat joskus vallata mielen, ja ne voivat aiheuttaa paljon turhautumista ja tuskaa.

Ajatusten hallinta saattaa kuulostaa tieteiselokuvan sisällöltä, mutta omien ajatusten hallinta on mahdollista myös tosielämässä. Näiden kymmenen vinkin avulla sinulla mahdollisuus vaikuttaa omaan mieleesi niin, että sillä paljon positiivisia seuraamuksia.

Tunnista ajatukset, joita haluat muuttaa
On sanomattakin selvää, että sinun on selvitettävä, mitä mielessäsi on, ennen kuin voit alkaa hallita sitä. Lähes jokainen kokee toisinaan masentavia ajatuksia tai emotionaalisia takaiskuja. Satunnaisesti tunkeilevat ajatukset ovat myös melko normaaleja. Tärkeää onkin tunnistaa, mitä mielessä liikkuu kaikkein eniten, ja ovatko ajatuksesi enemmän esimerkiksi negatiivisia, kuin positiivisia.

Hyväksy, että ei-toivotut ajatukset ovat olemassa
Ihmisen luonteenomaista on vetäytyä tuskasta, joten tietysti haluat mieluummin välttää ahdistusta aiheuttavia ajatuksia. Ei-toivottujen ajatusten syrjäyttäminen ei kuitenkaan ole tapa saada niitä hallintaan. Se yleensä vain tekee niistä voimakkaampia. Yritä sen sijaan päinvastoin: Hyväksy, että nuo ajatukset ovat olemassa.

Kokeile meditaatiota
Yksi hieno tapa saada itsensä myös hyväksymään ei-toivotut ajatukset on meditaatio, sillä meditaatiossa ajatusten sallitaan tulla ja mennä sellaisina kuin ne ovat, sen kummemmin niihin tarttumatta. Meditaatio parantaa myös oman tietoisuuden hallintaa.

Puhu itsellesi kolmannessa persoonassa
Itsekeskustelu voi viedä sinut kohti ajattelutavan muuttamista, mutta sillä, miten puhut itsellesi, on merkitystä. Tämä tapa puhua itsellesi avaa sinut näkemään asioita kauempaa.

Keskity positiivisiin asioihin
Positiivinen ajattelu ei tarkoita sitä, että teeskennellään, ettei mikään ole vialla ja jätetään huomiotta ongelmat tai ei mietitä hyödyllisiä ratkaisuja. Pikemminkin positiivisen ajattelun etu on klassisesti siinä, että nähdään huonoissakin asioissa hyvät puolet, vanhan sanonnan mukaa: jokaisella pilvellä on kultareunus.

Kokeile mielessä ohjattuja kuvia
Ohjatut kuvat ovat meditaatiotekniikkaa, jossa visualisoit positiivisia, rauhanomaisia ​​skenaarioita rauhallisemman mielentilan edistämiseksi. Kun tunnet itsesi rauhallisemmaksi, sinulla voi olla helpompaa ylläpitää rentoa tilaa ja saada takaisin hallintaan ajatuksesi. Ohjatut kuvat voivat olla tapahtumia, mitä olet kokenut tai sellaisia iloisia asioita, joita haluat kokea ja mitkä saavat sinut hyvälle mielelle.

Kirjoita ajatukset ulos
Ajatusten ilmaiseminen kirjallisesti ei välttämättä muuta mielentilaa välittömästi, mutta se voi auttaa parantamaan ei-toivottujen tunteiden hallintaa. Ajatusten kirjoittaminen riittää usein vähentämään niiden voimakkuutta. Saattaa tuntua pelottavalta haastaa ja hyväksyä ahdistusta aiheuttavat asiat suoraan, mutta näiden asettaminen paperille antaa sinulle mahdollisuuden tehdä se epäsuorasti.

Kokeile kohdennettuja häiriötekijöitä
Et ehkä halua ajatuksiasi häirittävän kaikissa tilanteissa, kuten haastavaa työtehtävää suorittaessa, mutta joissakin olosuhteissa kohdennetut häiriötekijät voivat kuitenkin auttaa ohjaamaan ajatuksia ja parantamaan mielentilaasi. Tietyntyyppiset häiriötekijät saattavat jopa lisätä motivaatiota ja tuottavuutta.

Työskentele stressin hallitsemiseksi
Kun hallitsemattomat olosuhteet lisäävät stressiä elämääsi, mielentilaasi on usein vaikeampaa ohjata. Stressi ja ahdistus voivat ruokkia ei-toivottuja ajatuksia. Tämä voi aiheuttaa enemmän huolta, mikä johtaa sykliin, josta voi nopeasti tulla ylivoimainen. Aloita hallinnan palauttaminen tutkimalla tärkeimpiä stressin lähteitä elämässäsi ja etsimällä mahdollisia tapoja poistaa tai vähentää niitä.

Keskustele terapeutin kanssa
Mielenhallinnan oppiminen voi joskus olla vaikeampaa toteuttaa, kuin sanoa. Oikea terapeutti voi tarjota sinulle hyviä keinoja, ja ohjata sinut oikeiden tekniikoiden pariin mielentilan ja ajatusten hallinnan haltuun saamiseen.

Jaa myös kavereille!

Lähde: Healthline


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.