Ihonhoidon asiantuntijat toistavat aina samaa mantraa: Finnejä ei pidä puristella.

Useimpien itsekuri ei kuitenkaan anna myöten pitää näppejä näpyistä erossa. Jos – ja kun – haluat puristaa finnisi hengiltä, muista nämä ohjeet.

Finnien puristelu totta tosiaan on huono idea, eikä sitä voi missään olosuhteissa suositella. Finnien puristelu saattaa pahentaa näpyn infektiota, vahingoittaa ihokudosta finnin ympärillä ja saada aikaan lopullisesti laajentuneen ihohuokosen. Useimmat ihmiset tietävät nämä kaikki asiat ja puristelevat silti finnejään, onhan siinä jotain kummallisen tyydyttävää.

Jos yllämainitut ikävät sivuvaikutukset eivät pelota sinua ja haluat kääriä hihasi valkopään edessä, näillä vinkeillä puristat finnin aiheuttamatta mahdollista lisävahinkoa kasvoillesi.

1. Odota, odota ja odota.

Finniä voi edes kuvitella puristavansa vasta, kun siinä on valkoinen pää. Finnin puristaminen liian aikaisin vahingoittaa ympäröivää ihoa ja pahentaa tulehdusta.

2. Lähesty finniä oikeasta kulmasta.

Älä yritä puristaa finniä suoraa sen yläosasta. Haluat varmasti kaiken ylimääräisen ulos ihohuokosesta, joten sijoita sormiesi puristuskulma tähtäämään finnin alle. Kun olet puristamassa finniä, aseta sormesi kellotaulun lukemien 3 ja 9 kohdille. Jos tämä ei saa finniä purkautumaan, siirrä sormet lukemien 2 ja 7 kohdalle. Jos mitään ei tule ulos, lopeta välittömästi. Finni ei ole valmis. Eikä sinun olisi alunperinkään pitänyt koskea siihen…

Jos saat finnin menestyksekkäästi puristettua ja kaiken ällöttävän ulos, laita finnin päälle hoitavaa ainetta, joka kuivattaa sen jäänteet ja estää tulehduksen kehittymistä. Muista hyvä käsihygienia alusta loppuun!

Lähde: Marie Claire