Se, millaiseksi kotisi sisustat, voi auttaa sinua siirtymään aamurytmiin.

Monen kohdalla aamuisin voi ilmetä vaikeuksia nousta ylös sängystä ja ryhtyä päivän askareisiin. Sängyllä on vain kumma tapa vetää puoleensa – etenkin, kun peiton alla on talvisin niin mukavan lämmintä.

Kotisi voi kuitenkin auttaa sinua muuttumaan enemmän aamuihmiseksi. Alla on 6 vinkkiä, mistä voi olla sinulle apua.

1. Valitse oikea väri

Oikean värin valitseminen voi vaikuttaa lepoosi ja heräämiseesi. Osa asiantuntijoista ovat suositelleet keltaista, vihreää tai oranssia väriä energian ja keskittymisen tehostamiseksi. Jos siis rauhoittavan sinisen sävyiset seinäsi saavat sinut käpertymään peiton alla, voi olla paikallaan harkita maalausprojektin aloittamista.

2. Patjalla on väliä

Hyvien yöunien jälkeen olon pitäisi olla energinen uutta päivää varten. Jos kuitenkin heräät väsyneenä ja selkä kipeänä, on aika vaihtaa patjasi. Ennen uuden ostamista testaa patja kunnolla ja rauhassa sekä selvitä, minkälainen palautuslinja liikkeessä on. 10 minuutin kokeilun aikana hyvältä tuntunut patja ei välttämättä tunnu samalta enää viikon päästä kotona.

3. Valoa tarjolle

Anna luonnollisen valon auttaa sinua heräämään. Koeta siirtää sänkysi ikkunan eteen tai jätä verhot auki yön ajaksi. Jos taas olet sellainen, joka haluaa nukkua pilkkopimeässä, sijoita herätyskelloon, joka valaisee huoneen kuin aamuaurinko.

4. Vie telkkari muualle

Heräämisesi voi helpottua, jos nukut yösi paremmin. Siinä voi auttaa se, että siirrät television pois makuuhuoneesta, jotta et sorru kiusauksiin ja valvo puolet yöstä sitä katsellen. Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että muun muassa television ruudulta erittyvä keinotekoinen, sinine valo voi häiritä unesi laatua, jos olet katsonut telkkaria tuntia ennen nukkumaan menemistä.

5. Lämmitä lattiat

On helpompi pysytellä sängyssä, jos sieltä poistuminen tarkoittaa tepastelua kylmällä lattialla. Lattialämmitys tai ihan vain kunnon matot voivat helpottaa heräämistäsi, kun jalkasi eivät palellu heti, kun laitat ne lattialle.

6. Kahvia automaattisesti

Jos tuoreen kahvin tuoksu auttaa sinua heräämään paremmin, sijoita ajastettaviin laitteisiin ja ajasta se käyntiin samaan aikaan herätyskellosi kanssa, jotta sen soidessa kotisi alkaa täyttyä valmistuvan kahvin tuoksusta ja näin ollen estää sinua torkuttamasta, kun kahvi kutsuu sinua luokseen tuoksullaan.

Lähde: Huffington Post

Kommentit

Kommenttia