Mitä kehollesi tapahtuu, jos menet nukkumaan klo 22.00?

Tiesitkö, että maailman menestyneimmät naiset menevät nukkumaan ennen iltakymmentä?

He päättävät päivän aikaisin, jotta he voivat valmistautua seuraavaan tulevaan päivään. Aikainen nukkumaanmeno tekee myös terveydelle hyvää. Lue, mitä myös sinulle tapahtuu, kun menet nukkumaan klo 22.00.

  1. Saat unesta kaiken irti

Nukumme syvintä ja levollisinta unta klo 22-02 välillä. Tämä tarkoittaa, että tunnet olevasi täysin levännyt, jos aloitat nukkumisen syklin alussa. Tutkimuksissa on myös käynyt ilmi, että aikaisempi nukkumaan meno auttaa pysäyttämään negatiiviset ajatukset.

  1. Stressitasosi laskevat

Kun et nuku tarpeeksi, kehosi stressaantuu korkean kortisolitason takia. Liiallinen kortisolin määrä voi aiheuttaa ahdistusta ja vaikuttaa negatiivisesti terveyteesi. Jos aloitat nukkumisen aikaisemmin, pääset syvään unisykliin ja tämä auttaa hallitsemaan kortisolitasojasi.

  1. Kehosi palautuu

Kun nukumme, kehomme parantaa itseään tuottamalla korjaus- ja kasvuhormoneja. Hyvät yöunet auttavat sinua eheytymään ja palautumaan.

  1. Voit hallita tunteitasi paremmin

Tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset, jotka saavat tarpeeksi unta, ovat onnellisempia. Kun emme ole levänneet hyvin, tunteet voivat olla epävakaita ja niitä voi olla vaikeampia hallita.

  1. Sairauksien riski on pienempi

Ihmiset, jotka menevät nukkumaan aikaisemmin, ovat terveempiä kuin ihmiset, jotka työskentelevät esimerkiksi yöllä. Ihmisillä, jotka eivät nuku tarpeeksi, on suurempi riski saada sydän- ja verisuonitauti.

Jaa tämä kavereille, jotta heillä olisi hyvä syy mennä aikaisemmin nukkumaan!

Lähde: Women Daily Magazine


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.