Naimisissa oleminen voi laskea naisten sydän- ja verisuonitautien riskiä

Riski on alhaisempi naimisissa olevilla kuin naimattomilla naisilla.

Tutkimuksen mukaan naimisissa olevilla naisilla on alhaisempi riski menehtyä sydän- ja verisuonitauteihin kuin naimattomilla naisilla. Tutkimus kuitenkin osoitti, että sydän- ja verisuonitautien kehittymisen riski on sama sekä naimattomilla että naimisissa olevilla naisilla.

BMC Medicinen tutkimusta varten tutkijat perehtyivät 734 626 keskimäärin 60-vuotiaan naisen terveystietoihin. Nämä naiset olivat olleet mukana Million Women Study –tutkimuksessa ja yhdelläkään näistä naisista ei ollut aiemmin diagnosoitu sydän- ja verisuonitauteja, syöpää tai halvausta.

Tutkijat laskivat naimisissa olevien naisten suhteellisen riskin joutua sairaalaan tai menehtyä iskeemisen sydäntaudin vuoksi verrattuna naimattomiin naisiin 8,8 vuoden seuranta-aikana. 8,8 vuoden jälkeen 30 747 naista oli joutunut sairaalaan tai menehtynyt iskeemisen sydäntaudin takia.

Tutkijat saivat selville, että naimisissa olevien naisten riski kuolla sydän- ja verisuonitauteihin oli 28 prosenttia alhaisempi kuin naimattomilla naisilla, joihin sisältyi sinkut, eronneet ja leskeksi jääneet. Löydökset pitivät paikkansa huolimatta erilaisista elämäntavoista tai sosioekonomisesta ryhmästä.

Tutkijoilla oli useita mahdollisia syitä naimisissa olemisen ja kyseisen riskin välille.

”Puolison vaikutukset käytökseen voivat rohkaista elämään terveellisemmin tai elämässä voi tapahtua negatiivisia muutoksia avioeron tai asumuseron myötä. Ihmiset voivat kuitenkin valita kumppanikseen henkilön, jolla on samanlaiset tavat ja näin avioliitto tai yhdessä asuminen voi vahvistaa sekä hyviä että huonoja elämäntapavalintoja”, tutkijat kirjoittivat Huffington Postin mukaan.

Tämä tutkimus on yksi harvoista naisiin kohdistuvista tutkimuksista, joissa selvitetään avioliiton vaikutusta sydän- ja verisuonitauteihin, sillä yleensä aihetta on tutkittu vain miesten osalta. Aiemmin on julkaistu kuitenkin tutkimus, joka osoitti, että avioliitto laskee sydänkohtauksen riskiä sekä miesten että naisten kohdalla ja vaikutukset olivat erittäin vahvat etenkin keski-ikäisille pareille.

Lähde: Huffington Post


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.