Suomi on komeillut usein kärjessä, kun on selvitetty maailman onnellisimpia maita.

Monissa maissa mietitään, miten voi olla maailman onnellisin maa, jos maassa on talvisin pimeää ja kylmää ja sitä kestää myös suhteelliseen pitkään. Huffpost on julkaissut monta syytä suomalaisten onnellisuuteen. Ne voivat olla ihan oikeita syitä, koska ainakin ne tehdään Suomessa toisin kuin muualla.

Suomalaisten elämä vaikuttaa tasapainoiselta

Tunteiden piilottelua ei ihannoida Suomessa. Ei ole pakko esittää olevansa kunnossa, jos sitä ei ole. Muille voi kertoa huoletta, jos kaikki ei ole kunnossa.

Täällä huolehditaan työn- ja perhe-elämän tasapainottamisesta. Aikaa jää muuhunkin kuin työntekoon.

Luonto on kaikkia lähellä. Luonnolla on tärkeä rooli onnellisuudessa. Jokamiehenoikeuden mukaan suomalaiset voivat käyttää lähes jokaista metsää ja järveä. Metsistä voi kerätä marjoja ja sieniä sekä järvissä uida.

Uuden oppimiseen kannustetaan. Se tekee hyvää mielenterveydelle. Suomessa on paljon mahdollisuuksia harrastamiseen, joista voi oppia paljon uusia taitoja.

Luottamus yksilöiden välillä on Suomessa erittäin korkea. Täällä vaalitaan läheisiä suhteita ja saadaan elämään ihmisiä, joihin voidaan luottaa ja joilta saadaan tarvittaessa apua.

Kun suomalainen on tyytyväinen elämäänsä, ei sen tarvitse tarkoittaa sitä, että olisi erittäin onnellinen. Onnentunnetta ei etsitä jatkuvasti.

On hyvä muistaa, että onnellisuuteen vaikuttavat myös ulkopuoliset tekijät. Sellaisia löytyy mm. ympäristöstä, elinolosuhteista ja yhteiskunnan päätöksistä.

Lähde: Huffpost