Yhteisen kodin laittaminen on suuri askel parisuhteessa ja nämä vinkit voivat tehdä siitä hieman helpompaa.

Vaikka muuttaminen saman katon alle kumppanin kanssa on suuri ja mahtava vaihe elämässä, kannattaa kuitenkin valmistautua muutamiin kompastuskiviin. Parien pitäisikin keskustella yhteenmuuton syistä, vuokran hoitamisesta sekä käytännön asioista siivoamisesta ruokaostoksiin.

Tämän lisäksi eteen tulee sisustusongelmat ja mitä kummankin omasta kodista otetaan yhteiseen kotiin. Homepolishin suunnittelija Will Saks antoikin Huffington Postille vinkkejä, jotka helpottavat muuttoa yhteen.

1. Omaisuuden käyminen läpi on tärkeää

Ennen muuttoruljanssin aloittamista kummankin kannattaisi käydä läpi tavaroitaan ja heittää turhat pois sekä varmistaa, ettei yhteiseen kotiin tuoda tuplana samoja tavaroita. Asian suhteen kannattaa pitää myös tasapaino.

”Kyse on kompromissista kummankin osalta. Toinen saa pitää jotain, joten toisenkin pitäisi saada pitää jotain. Toinen heittää jotain pois, toisenkin pitäisi silloin luopua jostakin”, Saks sanoi.

2. Koettakaa säilyttää yksilöllisyys ja osa persoonallista tyyliänne

”Rakastan ideaa kahdesta kirjahyllystä. Se antaa kummallekin osapuolelle mahdollisuuden yksilöllisyyteen tilassa”, Saks mainitsi esimerkkinä.

Jos parin mieltymykset tyylin suhteen eroavat, ei yhteisen kodin muodostaminen ole tuhoon tuomittu ajatus. Saks kehottaakin keksimään keinoja tuoda kummankin tyylejä osaksi kotia.

3. Luovuus ja kompromissit peliin vaatteiden säilytyksessä

”Räätälöity vaatekaappi on maino tapa yksilöidä yhteistä tilaa. Hylly naisen kengille, laatikosto miehen paidoille, hyllyjä kummankin neuleille ynnä muuta. Jakakaa yhteinen tila puoliksi keskenänne ja valitkaa haluamanne komponentit. Se on kuin suunnittelisitte omaa pukuhuonetta”, Saks sanoi.

4. Kylpyhuoneen jakamisessa kyse oikeanlaisesta säiltystilasta

Saksin mukaan asianmukaisten säilytystapojen tiedostaminen on tärkeää, kun on kyse pienistä asunnoista yhdellä kylpyhuoneella. Hän kehottaakin maksimoimaan lavuaarin alla olevan säilytystilan käytön ja jos siinä ei ole valmiiksi esimerkiksi allaskaappia, voi tilaan luoda hyllyn ja verhon avulla oman säilytystilan. Tyyliä kylpyhuoneeseen voi luoda muun muassa säilyttämällä vanupuikkoja ja pumpulipalloja lasipurkeissa tai karkkiastioissa.

5. Rauhallinen nurkkaus omalle ajalle

Yhteisessä kodissakin on hyvä saada välillä omaa rauhaa ja Saks korostaakin tällaisen pienen tilan luomisen tärkeyttä.

”Sitä varten ei tarvitse käyttää koko huonetta. Se voi olla esimerkiksi nurkkaus huoneessa, jossa on sinun lempituolisi yhdessä lempityynysi kanssa”, Saks vinkkasi.

6. Keittötavarat fiksusti järjestykseen

Keittötavaroita säilyttäessä kannattaa miettiä, kuinka usein mitäkin kodinkonetta tai lautasia käyttää. Kupit ja lautaset kannattaakin pitää käden ulottuvilla ja harvemmin käytetyt kodinkoneet ynnä muut laittaa korkeammalle kaappeihin.

7. Makuuhuoneesta teknologiasta vapaa alue suurella sängyllä

Televisiot ynnä muut kannattaisi pitää pois makuuhuoneesta, koska tutkimuksetkin ovat osoittaneet muun muassa älylaitteista ja televisiosta tulevan valon häiritsevän unta ja sen laatua. Saks myös kehottaa hankkimaan suurimman sängyn, johon on varaa ja tilaa.

”Suurella sängyllä on väliä. Joskus niinä kuumina kesäöinä lisätila tulee todella tarpeeseen”, hän sanoi.

Lähde: Huffington Post