Muista tänään ystävänpäivänä ystäviäsi koronasta huolimatta – lue turvalliset vinkit yhteydenpitoon

Tänään on laskiaissunnuntai, mutta samalla myös ystävänpäivä, jota voidaan viettää koronasta huolimatta.

Ystävillä on suuri merkitys hyvinvointiin ja terveyteen, joten heihin kannattaa pitää yhteyttä niillä tavoilla, jotka onnistuvat korona-aikanakin. Moni ei ole nähnyt ystäviään kasvotusten pitkään aikaan, mutta se ei tarkoita sitä, että heidän kanssaan ei ole oltu yhteydessä millään tavalla. Koronan ei kannata antaa estää sitä, ettei ystävien kanssa voisi esimerkiksi vaihtaa kuulumisia ja kertoa heille mieltä painavista asioista, joihin heiltä voi saada apua. Ystävien kanssa on helppo rentoutua ja rauhoittua.

Jotta voisit tänään tänä tärkeänä ystäville tarkoitettuna päivänä ylläpitää ystävyyssuhteitasi, voit tehdä sen esimerkiksi näillä Terveystalon psykologi-psykoterapeutti Aino Kohtalan antamilla tavoilla:

1. Puhelimet käteen ja soittelemaan

Tällä hetkellä sosiaalisia kontakteja olisi hyvä välttää, mutta voit esimerkiksi soittaa ystävillesi. Videopuhelu on hyvä vaihtoehto, jolloin myös näet ystäväsi tutut kasvot. Kun kerrotte ystäviesi kanssa toisillenne ihan vaikka arkisistakin tapahtumistanne, se muistuttaa siitä, kuinka elämä jatkuu näin poikkeusoloissakin.

2. Pitäkää kiinni rutiineista

Jos olette nähneet ystävienne kanssa säännöllisesti, muistakaa pitää yllä samaa rutiinia, mutta vähän eri tavalla. Tässäkin toimivat hyvin videopuhelut, joita voitte soitella samana ajankohtana, kun olette ennen koronaa esimerkiksi nähneet viikonloppubrunsseilla tai vaikka arkisten kahvittelujen merkeissä.

3. Muistakaa, että huumoria ei ole kielletty

Korona on tehnyt elämisestä vaikeaa. Vaikka se ei naurata, ei huumori ole silti kiellettyä. Sitä ei ole mikään rajoittamassa, että hauskaa ei voisi pitää. Kun nauratte ystäviesi kanssa, se tekee teille hyvää. Sellainen lieventää stressiä, jota korona-aika on voinut lisätä. Nauraminen päästää irti endorfiineja samoin kuin esimerkiksi liikuntasuoritus, joten voit ensin tuntea olosi uupuneeksi, mutta elimistösi on silti saanut lepoa ja ikävät stressihormonit ovat vähentyneet. Kun jaat ilon ystäviesi kanssa, hekin pääsevät iloitsemaan!

Älä jää yksin murheidesi kanssa. Myös terveystalo auttaa sinua mielen hyvinvointiin liittyvissä asioissa, kuten myös perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palveluissa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.