Tutkimuksen mukaan alkoholia nautittuaan useat nuoret naiset harrastavat seksiä ilman kondomia.

Turvaseksin harrastamisen tärkeys on varmasti jokaiselle tuttu asia, mutta silti tutkimuksen mukaan moni nuori nainen harrastaa suojamatonta seksiä – ainakin jos ovat juoneet alkoholia.

Journal of Behavioral Medicine -julkaisussa ilmestyneen tutkimuksen mukaan kaksi kolmesta (67%) korkeakouluikäisestä naisesta ei käyttänyt kondomia edellisen kerran, kun harrasti seksiä sen jälkeen, kun oli juonut alkoholia.

Glamourin mukaan suurin osa tutkimukseen osallistuneista naisista sanoi juoneensa 3-5 juomaa ennen kuin edellisen kerran harrasti seksiä ja kertoivat myös heidän seksikumppaninsa olleen kohtalaisesti humaltunut.

”Monet nuoret naiset kertoivat runsaasta juomisesta ennen seksiä, mikä voi heikentää kognitiivista toimintaa ja päätöksentekoa”, tutkimusta johtanut psykiatrian ja käyttäytymisneurotieteen apulaisprofessori Jennifer Brown kommentoi.

Glamourin mukaan toisin sanoen tutkijoille selvisi, että mitä enemmän alkoholia juo, sitä todennäköisemmin harrastaa suojaamatonta seksiä.

Turvaseksin harrastaminen on tärkeää oman terveyden kannalta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Suomessa arvioidaan noin 30 000 ihmisen saavan joka vuosi seksitautitartunnan, joista yleisin nuorten keskuudessa on klamydia.

Glamourin mukaan tutkimustulokset eivät tarkoita sitä, että alkoholin juomisesta pitäisi luopua täysin, vaan sen sijaan olisi syytä kiinnittää huomio siihen, että liian monta juotuaan epätodennäköisemmin vaatii kumppania käyttämään kondomia. On myös syytä muistaa, että esimerkiksi ehkäisypillerit suojaavat raskaudelta, mutta eivät sukupuolitaudeilta.

Joten jos et ole yksiavioisessa suhteessa ja harrastat seksiä, ajattele itseäsi ja terveyttäsi ja käytä kondomia myös silloin, kun olet juonut alkoholia ennen seksin harrastamista.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Glamour, THL