Riidellä saa ja välillä pitääkin, koska siitäkin on omalla tavallaan hyötyä parisuhteessa.

Mutta sitä ei kannata tehdä ihan millä tahansa tyylillä. The List -sivustolla esitellään yksi riitelytapa, joka olla parisuhteelle vaarallista ja johtaa helposti eroon.  

Riitelyiden syitä on tietysti rajaton määrä. Ne voivat liittyä rahankäyttöön, esimerkiksi kuinka monta olutta on tullut ostettua liikaa. Jos kotoa ei löydy astianpesukonetta, voi yksi riitelynaihe olla se, että kuinka kauan astiat voivat lojua likaisina ennen pesua. Tällaisten erimielisyyksien selvittäminen on tärkeää, jolloin riitelykin voi auttaa.

Huutaminen, halventaminen ja loukkaaminen on huono tapa riidellä

Suhteisiin keskittyneet asiantuntijat ovat sitä mieltä, että se tyyli, jolla riidellään, voi ennustaa, että onko suhde jo tuhon partaalla. Parisuhteelle tuhoisa tapa riidellä on sellainen, jossa vain huudetaan toisille eikä kuunnella mitä toisella on sanottavana. Jos samalla vielä halvennetaan toista ja loukataan, on se jo todella huono merkki.

Yksi hyvä esimerkki parisuhteelle myrkyllisestä tavasta riidellä liittyy perheen koiran kävelyttämiseen. Toinen voi sanoa toiselle, että hän käytti koiraa kävelyllä viime viikon ajan ja samalla haukkuu toista laiskaksi ja saamattomaksi. Tämä tyyli ei tee parisuhteelle hyvää.

Sen sijaan, että loukkaa ja haukkuu toista, olisi ensin parempi poistua paikalta vähäksi aikaa. Kun molemmat ovat rauhoittuneet, tulee riideltyä paremmalla tavalla, jolloin ei tule niin herkästi haukuttua toista.

Lähde: The List