Tiedämme, että vedenjuonti on hyvin tärkeää, jotta elimistö voi toimia normaalisti.

Oletko kuitenkaan koskaan ajatellut, onko väliä, minkä lämpöistä juomamme veden kannattaa olla? Koskaan ei ole suositeltavaa juoda liian kylmää tai liian kuumaa vettä. Elimistölle sopivan veden lämpötila vaihtelee noin 20 asteen, eli huoneen lämpötilan verran molemmin puolin. Kylmästä vedestä puhutaan silloin, kun asteet ovat alle 20 ja lämpimästä silloin, vesi on 4-5 astetta huoneilmaa lämpimämpää. Missä tilanteessa kannattaa juoda kylmää vettä, ja missä taas lämmintä?

Milloin juoda kylmää vettä?

Harjoittelun aikana

Minkä tahansa harjoituksen aikana kehosi lämpötila nousee ja se yrittää jäähtyä hikoilemalla, mikä kuluttaa nesteitä. Hieman viileämpi vesi on suositeltavaa kuntoilun aikana, koska vedellä on silloin kaksi tarkoitusta: kosteuttaa ja jäähdyttää kehoa samanaikaisesti. Yritä välttää melkein jäätynyttä tai jäistä, erittäin kylmää vettä.

Jos sinulla on kuume

Kylmän veden juominen on yksi tapa hallita kuumetta ja kehon korkeaa lämpötilaa. Riittävä nesteen saanti auttaa kehoa torjumaan bakteereja ja infektioita. Paikkaa elektrolyyttivajetta lisäämällä veteen sitruunaa ja merisuolaa.

Kun yrität laihtua

Kylmä vesi parantaa aineenvaihduntaa ja kuluttaa energiaa hieman enemmän päivittäin, koska keho tarvitsee enemmän tehoa veden lämpötilan muuttamiseen. On hyvä muistaa, että pelkästään kylmän veden juominen ei takaa merkittävää painonpudotusta, vaan kaiken avain piilee oikeassa ruokavaliossa ja liikunnassa.

Milloin juoda lämmintä vettä?

Kun sinulla on ruoansulatusongelmia

Lämpimän veden juominen aamulla parantaa ruoansulatusta päivän aikana. Jos juot kylmää vettä syömisen jälkeen, voi se heikentää ruoansulatustasi, joten lämmin vesi aterioiden jälkeen on aina paras vaihtoehto.

Detoxin aikana

Jos haluat puhdistaa kehosi, aloita päivä lasillisella lämmintä vettä sitruunalla. Voit myös käyttää kanelia, kurkkua, minttua, koska ne auttavat puhdistamaan kehoa.

Kun sinulla on kipuja

Jos kamppailet päänsäryn kanssa, on parempi juoda lasillinen lämmintä vettä, koska se tehostaa verenkiertoa. Lämmin vesi voi olla hyödyllistä myös naisille, jotka kärsivät kuukautiskivuista. Jos taas päänsärky johtuu vasodilataatiosta (verisuonten laajenemisesta), on kylmä vesi parempi valinta. Kokeilemalla opit, minkä lämpöinen vesi on parasta, mihinkin kipuun.

Muista, että suoraan hanasta ei ole suositeltavaa ottaa lämmintä tai haaleaa vettä, koska se saattaa sisältää enemmän bakteereja.

Jaa tämä juttu veden oikeasta lämpötilasta vinkiksi myös ystävillesi!

Lähde: Women Daily Magazine