Asiantuntijat listasivat positiivisia vaikutuksia, joita sitruunaveden juomisella on iholle.

Sitruunaveden juomisella on monenlaisia hyviä vaikutuksia terveydelle (lue lisää täällä), minkä takia jotkut aloittavat päivänsä juomalla lasillisen sitruunavettä tai juovat sitä pitkin päivää. Yksi alue, johon sitruunaveden juominen vaikuttaa, on ihon hyvinvointi ja vaikutukset ovat monipuoliset.

Popsugar selvitti asiantuntijoiden avulla, minkälaisia positiivisia hyötyjä sitruunaveden juomisella on ihon kannalta. Alla neljä suurinta hyötyä.

Se auttaa luomaan kollageenituotantoa

Yksi tavoista, joilla sitruunavesi auttaa iho, on sen hyöty kollageenituotannon luomiselle. Popsugarin mukaan kollageeni on proteiini, jota on lihaksissa, luissa ja iholla. Iho, jolla on runsaasti kollageenia, näyttää ja tuntuu sekä terveemmältä että kirkkaammalta.

”Sitruunavesi on niin puhdistavaa ja siinä on paljon C-vitamiinia. Ihon kannalta on tärkeää nauttia paljon C-vitamiinia, sillä se auttaa kollageenituotannon luomisessa. Ja kaikkihan me haluamme lisää kollageenia ihoon, vai mitä”, terveys- ja hyvinvointiasiantuntija Bianca Cheah tokaisi.

Se taistelee aknea vastaan ja antaa ihanan hehkun

C-vitamiini voi auttaa myös taistelussa aknea vastaan ja muissa hankalissa ihovaivoissa.

”C-vitamiini eliminoi bakteereja ja häätää yleisintä herkän tai ongelmaihon aknea”, spata johtava Marie Parodi kertoi.

”Sitruuna auttaa myös puhdistamaan sisäelimiä ja näin vaikuttaa terveeseen, kirkkaaseen hehkuun, jota on terveellä iholla”, hän jatkoi.

Se tarjoaa tukea lisämunuaisille

Lisämunaiset ovat pieniä rauhasia, jotka tuottavat tarvittavia hormoneja, kuten kortisolia, joka auttaa säännöstelemään vartalon toimintoja, kuten aineenvaihduntaa, verenpainetta ja vartalon reaktiota stressiin. Niiden toiminnalla voi olla myös vaikutuksensa ihoon. Yksi tapa pitää lisämunuaiset terveenä on nautia paljon C-vitamiinia sisältävää sitruunavettä.

”Sitruunavedessä on C-vitamiinia, jolla lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet olevan vastustuskykyä tehostavia ominaisuuksia”, Pure Changen perustanut tohtori Charles Passler sanoi.

”Veden juomisen kosteuttavilla ominaisuuksilla voi olla myös positiivinen vaikutus immuunijärjestelmään. C-vitamiini antaa myös tärkeää tukea lisämunuaisille, jotta voit käsitellä stressiä paremmin.

Se auttaa suojaamaan ihosoluja vapaiden radikaalien aiheuttamalla vahingolta

Popsugar kertoo, että tutkimusten mukaan yksi tärkeimpiä faktoja C-vitamiinista on se, että sillä on antioksidanttista toimintaa, mikä tarkoittaa sitä, että se suojaa soluja vapaiden radikaalien vahingolta. Vapaiden radikaalien vahinkoa voi aiheuttaa muun muassa uppopaistetut ruoat, ympäristön saasteet, alkoholi, tupakansavu ja monet muut asiat. Vapaat radikaalit voivat tehdä tuhojaan iholla, nopeuttaen ikääntymistä sekä aiheuttaen muita terveysongelmia. Vapaita radikaaleja on valitettavasti kaikkialla ruoasta ilmaan, joten on tärkeää suojata ihoa ja vartaloa siltä – ja tässä avuksi tulee sitruunavesi.

Lähde: Popsugar