Ihmisistä tehdään johtopäätöksiä hiusten värin perusteella.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset tekevät suuria johtopäätöksiä ihmisistä heidän hiustensa värin perusteella. Scandinavian Journal of Psychology -lehdessä julkaistiin esimerkiksi tutkimus, josta kävi ilmi, että miesten mielestä brunetit ovat lähestyttäviä, blondit vaativia ja punapäät ylimielisiä. Yleistykset vaikuttavat epäreiluilta, mutta ne ovat laajalle levinneet.

Alle on listattu, mitä eri hiusvärit kertovat kantajastaan:

Platinablondi

Tiesitkö, että vain kymmenen prosenttia maailman väestöstä on luonnollisesti vaaleahiuksisia? Väri vaatii huomiota, koska suuressa mittakaavassa se on niin harvinainen väri ja tietysti mikä tahansa harvinaisuus vaatii paljon huomiota.

Kullankeltainen

Tähän hiusväriin yhdistetään kaksi ikonista kauneustyyliä: seksipommi tai kiltti naapurintyttö. Kullankeltainen, vaalea hiusväri on kuitenkin hauska, flirttaileva sävy, joka hohtaa, kun siihen yhdistää ulospäin suuntautuneen persoonallisuuden.

Liukuvärjäys

Liukuvärjäys on edelleen suosittu, vaikka sen suosio muutaman viime vuoden aikana lähti käsistä. Tällainen hiusväri kertoo helppoudesta (hiusväriä on helppo ylläpitää ja se on halpa) ja siten huolettomasta persoonallisuudesta, mutta se myös kuvastaa naista, joka ei aina pelaa varman päälle.

Brunetti

Oli se totta tai ei, tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset odottavat paljon bruneteilta. Brunetteja pidetään fiksumpina ja hyvinä lukemaan ihmistä. Brunetteja on luonnostaankin paljon, mutta hiusten sävyttäminen vivahdeikkailla sävyillä ja raidoilla saa brunetin kuin brunetin kaunottaren erottumaan joukosta.

Syvä, tumma ruskea

Tämä väri on vaikea, sillä se on jo lähellä mustaa, mutta se voi olla riskin arvoinen. Keskiyön väriset hiukset tuovat mukanaan kuvan mysteeristä sekä luovuudesta.

Tumma kastanjanruskea

Luonnollisia punapäitä ei tule usein vastaanl. Esimerkiksi Yhdysvalloissa 2-6 prosenttia voivat sanoa syntyneensä punapäisinä. Kuten luonnolliset blondit, myös punapäät ovat harvinaisia. Silti jostain syystä punapäillä on karski maine, mutta heitä pidetään myös seikkailullisina, ulospäin suuntautuneina ja tulisina.

Kuparinpunainen

Tulinen punapää on kuvaus usein kuparinpunaiset hiukset omaavasta naisesta. Tulisuudella tarkoitetaan tässä tapauksessa itsevarmaa, omapäistä ja intohimoista.

Lähde: Cosmopolitan