Jos mies jättää sinut, ei hän välttämättä edes paljasta sinulle todellista syytä eroon. Seuraavat kymmenen syytä ovat kuitenkin todellisuudessa kaikkein yleisimmät.

Naisilla on omat syynsä lopettaa parisuhde, mutta omansa on miehilläkin! Miehen sinulle kertoma eron syy ei välttämättä ole todellinen syy eroon, sillä jos totuus on liian tukala kerrottavaksi, saattaa mies valita helpon ulospääsyn ja kertoa jotakin, mitä hän uskoo sinun haluavan kuulla.

Kukaan meistä ei kuitenkaan halua kuulla, kun toinen turvautuu lauseisiin: ”En ansaitse sinua” tai ”Tämä ei johdu sinusta vaan minusta”.

Niinpä kysyimme mieheltä, mitkä ovat oikeasti yleisimmät syyt miksi mies haluaa erota. Hän paljasti seuraavaa:

 1. Huono peittoaa hyvän
  Mies voi päättää suhteen puhtaasti siksi, että olette vaiheessa, jossa tappelette keskenänne enemmän, kuin pidätte hauskaa. Kun huonot asiat peittoavat hyvät, on se useimmille miehille syy nostaa kytkintä. Miksi olla suhteessa, joka ei ole enää hauska?

 2. Sinä olit vain penkin lämmittäjä
  Tällaisessa suhteessa sinä olet selvästi ollut sitoutuneempi kuin hän. Hän oli rehellisesti sanoen kanssasi vain mukavuussyistä, ja odotti siihen asti, kunnes löysi jotain kiinnostavampaa. Jos mies lopettaa suhteen hyvin yllättäen, hän todennäköisesti löysi etsimänsä.

 3. Hän nyt vain ei koskaan ollut niin kiinnostunut
  Onhan tällaista nyt ikävää myöntää kenellekään. Jos mies on ollut selkeästi vähemmän kiinnostunut sinusta, kuin sinä hänestä, hän lopettaa suhteen kyllä jossain kohtaa. On kuitenkin helpompaa keksiä syyksi jotain, mikä ei kuulosta niin ikävältä.

 4. Sotkeudut hänen muuhun elämäänsä
  Jos suhteenne vaikuttaa jollain negatiivisella tavalla miehen uraan, ystäviin tai muihin tärkeisiin elämän osa-alueisiin, hän tuskin haluaa jatkaa suhdetta. Jos olet vaikkapa liian mustasukkainen tai kontrolloiva, mies todennäköisesti pudottaa sinut tiimistänne.

 5. Hän ei näe itseään vanhenevan kanssasi
  Tähän saattaa olla useita syitä. Teillä saattaa esimerkiksi olla hyvin erilaiset arvot, tai sinussa on jokin piirre, joka todella häiritsee häntä. Jos hän kokee, että asia tuskin koskaan tulee muuttumaan, sinä saat todennäköisesti kenkää ennemmin tai myöhemmin.

 6. Et olekaan se, kuka hän luuli sinun olevan
  Suurin osa meistä antaa itsestään tietynlaisen kuvan ensimmäisissä tekstareissa ja ensimmäisillä treffeillä. Kun toisen kanssa viettää enemmän aikaa, saattaa kuitenkin käydä niin, että toinen huomaakin, että kumppani onkin todellisuudessa hyvin erilainen. Tämä saattaa olla syy eroon, jos odotukset olivat hyvin erilaiset kuin todellisuus.

 7. Teille ei kehittynyt syvempää yhteyttä
  Jos ette missään kohtaa ole päässeet small talk -keskusteluista eteenpäin seuraavalle tasolle, hän tuskin haluaa kanssasi pitkää suhdetta. Jokaisen keskustelun ei tietenkään tarvitse olla syvällinen, mutta jos välillänne ei ole mitään muuta kuin yleistä jutustelua, teillä tuskin on tulevaisuutta yhdessä.

 8. Olet liian negatiivinen
  Miehet haluavat olla suhteissa, jossa viihtyvät. Jos valitat koko ajan työkavereistasi tai mökötät, hän tuskin haluaa viettää aikaa kanssasi pitkään.

 9. Hän suuttui
  Jos riita välillänne leimahtaa kunnolla, eikä kumpikaan pysty rauhoittumaan tai kuuntelemaan toista osapuolta, saattaa mies yksinkertaisesti menettää malttinsa, ja huutaa naama punaisena nostavansa kytkintä. Hän saattaa myöhemmin perua puheensa ja palata takaisin, mutta varmuutta tästä ei ole.

 10. Jokin muu vaatii hänen huomionsa
  Joskus tilanne voi myös olla, että hän joutuu muuttamaan toiselle paikkakunnalle tai jopa ulkomaille, hänen perheenjäsenensä saattaa sairastua vakavasti tai hänen elämässään tapahtuu jokin muu suuri muutos. Jos et pysty lähtemään hänen mukaansa tai tukemaan häntä, saattaa hän todeta, että hänen elämänsä on helpompaa ilman sinua.


  Millaisia selityksiä sinä olet kuullut, kun mies on jättänyt sinut?

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Bolde / Kuva: Icons8 Team, Unsplash