Tärkeintä elämässä on olla onnellinen. Sitä mieltä moni meistä on, eikä ihme. Mutta miten onnellisuutta voisi lisätä?Moni meistä kokee, että voisi olla onnellisempi. Vaikka olisitkin jo onnellinen, koet ehkä, että haluaisit olla vielä onnellisempi. Onni ei kuitenkaan ole sattumaa, vaan onni on seurausta siitä, miten elät elämääsi ja millaisia valintoja teet.


Lisää kohdat ovat asioita, jotka yleisesti ottaen lisäävät onnellisuutta. Kokeile niistä yhtä tai useampaa ja katso, millainen vaikutus sillä on onnellisuuteesi

 1. Ajatukset kuntoon
  Negatiiviset ajatukset johtavat negatiivisiin tunteisiin. Näin yksinkertaisesti asian voisi ilmaista. Mitä enemmän ajattelet negatiivisesti, sitä enemmän se vie sinulta energiaa, jonka voisit käyttää edistämään hyviä asioita elämässäsi. Negatiiviset tunteet vievät lisäksi aikaa ja estävät luovuuttasi. Positiivinen ajattelu taas puolestaan saa aikaan tuloksia ja lisää onnellisuuttasi. Asiantuntija kertoo, että positiivinen ajattelu on taito, jonka voi opetella, jos se tuntuu haastavalta.

 2. Pidä kiitollisuuspäiväkirjaa
  Kirjoita joka päivä päiväkirjaasi viisi asiaa, joista olet kiitollinen. Näin neuvoo muun muassa Oprah Winfrey, joka kertoo kiitollisuuspäiväkirjan auttaneen tekemään hänestä onnellisemman. Kirjaa aina päiväkirjaan hetket, jolloin tunnet kiitollisuutta, ja huomaat, että koko asenteesi muuttuu, kun alat kiinnittää huomiota pieniin asioihin, joita et ehkä muuten huomaisi.

 3. Tee hyviä tekoja
  Ota tavaksesi tehdä pieni hyvä teko joka päivä. Teot voivat olla aivan pieniä. Voit esimerkiksi avata oven jollekulle, muistaa sanoa kiitos bussikuskille, auttaa jotakuta kantamaan kauppakassin tai ostaa työkaverillesi pullan kahvihetkeä varten. Nämä pienet eleet eivät piristä vain niiden vastaanottajien päivää, vaan myös omaasi. Erään tutkimuksen mukaan ihmiset olivat onnellisempia, kun he muistelivat hetkeä, jolloin he ostivat jotain jollekulle muulle kuin itselleen.

 4. Liiku
  Liikkuminen saa meidät voimaan paremmin, näyttämään paremmalta ja nukkumaan paremmin. Kun liikut, aivoihisi vapautuu dopamiinia, stressisi ja ahdistuksesi helpottaa ja energiasi kasvaa. Tutkimustulokset kertovatkin, että liikunta lisää onnellisuutta ja vähentää masennusta merkittävästi. Tähän riittää jo se, että liikut kolme kertaa viikossa noin puolen tunnin verran. Aloita vaikkapa lisäämällä viikkorutiineihisi puolen tunnin kävely kolme kertaa viikossa.

 5. Tee vapaaehtoistyötä
  Keskity enemmän muihin ja vähemmän itseesi! Tekemällä vapaaehtoistyötä autat toki merkittävästi muita, mutta autat samalla kenties jopa enemmän itseäsi. Vapaaehtoistyö voi auttaa vähentämään stressiä ja masennusta, pitää sinut henkisesti stimuloituna ja antaa merkitystä elämälle. Vapaaehtoistyön ei tarvitse olla säännöllistä tai aikaa vievää, jos sinulla on ongelmia sovittaa se aikatauluusi. Auta, kun pystyt, ja jo se lisää onnellisuuttasi!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Entrepeneur