Kommentteja pukeutumisestaan ja ulkonäöstään saavat naiset usein pelkäävät uransa kärsivän, jos eivät tottele kehotuksia.

Tutkimus on paljastanut, kuinka työnantajat säännöllisesti kehottavat naisia käyttämään enemmän meikkiä sekä käyttämään korkokenkiä ja lyhyitä hameita työpaikalla, kertoo Huffington Post UK.

Moni nainen kokee työnantajan epäreilusti kritisoivan heidän ulkonäköään työpaikalla ja lähes yksi viidestä (19%) on kertonut kokevansa pomojen kiinnittävän enemmän huomiota naisten pukeutumiseen kuin miesten.

Lakifirma Slater and Gordonin teettämän tutkimuksen mukaan lähes yksi kymmenestä naisesta on saanut kuulla pomojen toivovan, että he käyttäisivät korkokenkiä töissä tai asiakkaiden seurassa, koska se tekee heistä viehättävämpiä. Samainen määrä naisia kertoi myös pomojensa kehottaneen heitä käyttämään enemmän meikkiä, jotta he ”näyttäisivät nätimmiltä”.

Useat naiset myös paljastivat, että heitä oli kehotettu pukeutumaan provosoivasti ja olemaan seksikkäämpiä. Tällaisia kommentteja saaneista naisista 86% kertoi pelkäävänsä uransa kärsivän, jos eivät tottelisi kehotuksia.

Huffington Postin mukaan tutkimuksessa ilmeni, että lähes kolmannes (28%) naisista sanoi heitä neuvotun, että tyyliensä muuttaminen olisi ”hyvästä bisnekselle”, kun taas toinen kolmannes sai kuulla asiakkaiden odottavan tietynlaista pukeutumista.

Tutkimuksen mukaan 12% naisista myönsi tuntevansa olonsa väheksytyksi ja 34% tunnusti ulkonäkökommentteja tehdyn julkisesti tai nuorempien kollegoiden kuullen.

”Tulokset ovat todella ikäviä, mutta eivät yllättäviä”, työoikeuden asianajaja Josephine Van Lierop Slater and Gordonilta kommentoi tuloksia.

”On edelleen liian useita työnantajia, jotka ajattelevat olevan hyväksyttävää sanoa väheksyviä kommentteja tai huomiota naisten ulkonäöstä. Tällainen seksismi on liian yleistä työpaikoilla”, hän lisäsi.

Huffington Postin mukaan miehet ovat myös huomanneet eriarvoisuuden, sillä lähes puolet (48%) kertoi kokevansa, että miesten pukukoodi oli selkeämmin määritelty ja heidän kollegansa huomattavasti epätodennäköisemmin kommentoivat heidän ulkonäköään kuin naiskollegojensa ulkonäköä.

Yli puolet miehistä (54%) myös kertoi, etteivät he koskaan saaneet kuulla kommentteja ulkonäöstään ja vain toisinaan kokeneemmat kollegat kehottivat heitä pukeutumaan fiksummin.

Tänä vuonna tällaisesta työelämän seksismistä on saatu myös esimerkki, kun nainen lähetettiin töistä kotiin, koska hän ei suostunut käyttämään korkokenkiä. Voit lukea aiheesta julkaistun artikkelin täältä.

Onko sinua kehotettu töissä pukeutumaan seksikkäämmin tai käyttämään enemmän meikkiä? Kommentoi alla!

Lähde: Huffington Post UK