Brittinainen on aloittanut kampanjan, jotta seksistisistä pukeutumiskoodista tulisi kiellettyä ja saanut tukea muilta naisilta somessa.

Lontoolainen Nicola Thorp oli aloittamassa uutta työtä viime joulukuussa, mutta työpäivä loppui lyhyeen yllättävästä syystä; matalissa kengissä töihin tullut 27-vuotias sai kuulla, että hänen olisi pakko käyttää korkokenkiä, joissa on 5-10 senttinen korko.

Thorp ei kuitenkaan suostunut lähtemään ostamaan korkokenkiä, joten hänet lähettiin kotiin palkatta. The Guardianin mukaan Thorp myös kertoi, että hänelle naurettiin, kun hän sanoi vaatimuksen olevan syrjivä.

”Sanoin, että ’Jos voitte antaa minulle syyn, miksi matalien kenkien käyttäminen haittaisia minua tekemästä töitä, niin okei’, mutta he eivät voineet”, Thorp kertoi BBC:lle.

Thorpin mukaan hänen oletettiin tekevän yhdeksän tunnin työvuoro, jonka aikana hän olisi jaloillaan ohjaamassa asiakkaita tapaamishuoneisiin.

”Sanoin, etten pysty siihen korkokengissä”, nainen sanoi.

The Guardianin mukaan Thorp puhuttuaan ystäviensä kanssa ja kirjoitettuaan tapahtuneesta Facebook-sivullaan, hän ymmärsi muiden naisten olleen samassa asemassa.

Hän on sittemmin tehnyt aloitteen lakimuutoksesta, jonka myötä yritykset eivät voisi enää pakottaa naisia käyttämään korkokenkiä töissä. Aloite on kerännyt tätä kirjoittaessa yli 133 000 allekirjoitusta ja Britannian parlamentin on otettava aihe keskusteluun.

Naiset ovat antaneet sosiaalisessa mediassa tukea Thorpille ja perjantaina 13. päivä #fawcettflatsFriday-hashtagin alla naiset julkaisivat kuvia itsestään töissä matalissa kengissä. Alta voit katsoa hashtagin alla tehtyjä julkaisuja.


Sen sijaan Kanadassa nainen on joutunut varpaat verillä tekemään pitkän työvuoron korkokengissä. Nicola Gavins julkaisi kuvan ystävänsä verisistä varpaista Facebookissa ja se on levinnyt netissä.

”Ravintolan käytäntö on, että naistyöntekijät käyttävät korkokenkiä ellei sitä ole terveydellisistä syistä rajoitettu. Ystäväni jalat vuosivat verta niin, että hän menetti yhden varpaankynnen ja silti häntä ei kannustettu vaihtamaan mataliin kenkiin ja vuoropäälikkö sätti häntä”, Gavins kertoi ystävänsä tapauksesta ja lisäsi, että ystävälle oli myös kerrottu, että korkokengät pitäisi olla jalassa seuraavan päivän työvuorossakin.

Gavinsin päivitys alla:

To anyone I know who eats at Joey Restaurants (Jasper Ave, Edmonton location specifically).
Their policy is still that…

Julkaissut Nicola Gavins 3. toukokuuta 2016

Lähde: The Guardian