Tutkimuksen mukaan erityisesti jälkimmäisellä kerralla on väliä raskaaksi tulon suhteen.

Raskauden todennäköisyyden lisäämiseksi on erilaisia vinkkejä oikeiden ruokien syömisestä tiettyihin seksiasentoihin. Miehiä on myös kehotettu säästelemään ”paukkuja”, kun yrittää saada vauvan alulle, mutta tutkimuksen perusteella päinvastainen tapa onkin parempi.

North Middlesex –sairaalan tutkimuksen mukaan seksin harrastaminen kahdesti tunnin sisään voi kolminkertaistaa miehen mahdollisuudet tulla isäksi. Daily Mailin mukaan erityisesti toisella yrityksellä on väliä.

Tutkimukseen osallistui 73 pariskuntaa, jotka ottivat hedelmöityshoitoja kohdunsisäisenä keinosiemennyksenä. Kun miehet antoivat kaksi spermanäytettä tunnin sisään ja jälkimmäistä käytettiin keinosiemennykseen, johti se raskauteen paremmalla todennäköisyydellä kuin yleensä kyseistä hoitomuotoa käyttäen.

15 tutkimukseen osallistunutta naista tuli raskaaksi heti ja 10 tuli raskaaksi toisella kerralla, kun parit kokeilivat samaa hedelmöitystaktiikkaa uudelleen. Daily Mailin mukaan toisen spermanäytteen käytön onnistumisprosentti raskauden suhteen oli näin 34.

”Vaikka tämä oli suhteellisen pieni tutkimus, uskomme sen olevan suuri askel eteenpäin ja se voi vaikuttaa suuresti raskausmääriin”, tutkimusta johtanut Gulam Bahadur North Middlesex -sairaalasta sanoi.

”Olisi myös kohtuullista olettaa, että sama vaikutus pätee myös miehiin, jotka koettavat luonnollisin tavoin saada lapsen alulle”, hän lisäsi.

”Ihmiset edelleen ajattelevat, että jos haluaa lapsen, pitäisi siemennestettä säästellä, vaikka miehille on haitaksi olla harrastamatta seksiä, koska se vaikuttaa siemennesteen laatuun. Mitä tuoreempaa se on, sitä paremmassa kunnossa se on”, tohtori Jackson Kirkman-Brown sanoi.

Lähde: Daily Mail