Ranskassa on nyt laitonta lähettää työntekijöille sähköpostia työajan ulkopuolella.

Älylaitteiden avulla työt kulkevat helposti mukana myös työajan ulkopuolella, kun töihin liittyviä viestejä ja sähköposteja on niin helppo tarkistaa. Ranskassa on tullut 1. tammikuuta voimaan lakimuutos, joka takaa työntekijöille oikeuden olla ”pois linjoilta” vapaalla ollessaan.

Huffington Postin mukaan osana työlakiuudistusta yli 50 työntekijän yrityksiä on kielletty lähettämästä sähköpostia tyypillisten työtuntein ulkopuolella. Muutoksen tarkoituksena on vähentää liiallisen tavoitettavuuden negatiivisia vaikutuksia.

”Kaikki tutkimukset ovat osoittaneet, että nykypäivänä on paljon enemmän työhön liittyvää stressiä kuin ennen ja se stressi on jatkuvaa”, Ranskan kansalliskokoukseen kuuluva Benoit Hamon sanoi.

”Työntekijät lähtevät pois työpaikaltaan, mutta eivät jätä töitään. He ovat eräänlaisessa elektronisessa talutushihnassa – kuin koirat. Viestit, sähköpostit – ne asuttavat yksilön elämän siihen pisteeseen, kun hän lopulta romahtaa”, Hamon lisäsi.

Huffington Postin mukaan yritysten täytyy neuvotella käytännöt rajoittamaan töiden leviämistä työntekijöiden yksityiselämän puolelle etenkin digitaaliseen teknologiaan liittyen. Tämä tarkoittaa, että yritykset muodostavat tietyt ajat, yleensä iltaisin ja viikonloppuisin, kun työntekijöiden ei pitäisi lähettää tai saada sähköpostia.

Mitä mieltä sinä olet uudistuksesta? Pitäisikö siitä ottaa mallia muualla maailmassa? Kommentoi alla!

Lähde: Huffington Post