Lomamatkalle pakkaamisessakin on omat kikkansa tehdä se helpoksi ja tyylikkääksi.

Matkailijoille suunnattujen Everyday Cashmere -merkin tuotteiden takana oleva Jen Hart jakoi parhaimmat matkapakkausvinkkinsä lomasesonkia silmällä pitäen.

”Siinä on oma hommansa, kun haluaa näyttää tyylikkäältä lentäessä ilmastosta toiseen eikä tietystikään halua näyttää siltä, että olisi muuttamassa kyseiseen paikkaan”, Hart kertoo.

Suunnittelijan top 10 vinkkiä matkalaukun pakkaamiselle ovat:

1. ”Punnitse matkatavarasi etukäteen, suurin osa käsimatkatavaroista saa painaa 8-10 kiloa. Itse käytän renkailla olevaa laukkua, joka mahtuu koneessa matkatavaratilaan ja siinä on levennettävä vetoketju, joten voin ostaa enemmän ja tarvittaessa laittaa laukun ruumaan”, Hart sanoo.

2. ”Matkalla tulee käveltyä paljon ja usein ilmasto vaihtuu. Jalkasi tarvitsevat tukea, olivat ne sitten esillä tai eivät. Hyvä pakkausvinkki on kietoa kengät muoviseen hotellien suihkumyssyyn”, Hart vinkkaa.

3. Hygieniatuotteissa Hart neuvoo toimimaan rajoitusten mukaisesti ja jättämään kaikki yli 100 millilitraa olevat nestemäiset tuotteet kotiin. Sen lisäksi suunnittelija kehottaa käyttämään tuotteissa matkakokoja ja ottamaan meikinpoistolappuja mukaan. Tärkeintä on kuitenkin Hartin mukaan ottaa hyvä shampoo ja hoitoaine mukaan reisusun.

4. Mukaan otettavien vaatteiden valinnasta Hart sanoo näin: ”Valitse yhteensopivia ja sekoittuvia värejä. Tummat värit ovat hyvä vastapaino vaaleille. Väriä voi lisätä myös asusteilla, kuten huiveilla.”

5. Hart kehottaa pakkaamaan myös monikäyttöisiä vaatteita. ”Meidän merkillä on esimerkiksi huivi, jota voi käyttää koneessa vilttinä ja siitä saa tehtyä myös jopa hameen”, hän kertoo.

6. ”Aloita pakkaaminen alaosan vaatteista ja pakkaa yksi pari kutakin: farkut, mustat (silkkiset) housut tai hame illaksi ja rennompi hame”, Hart opastaa.

7. Hartin mielestä kannattaa aina pakata mukaan kaksi klassista t-paitaa, joista toinen on valkoinen ja toinen sininen. ”Pakkaan itse aina myös mustan silkkisen iltapaidan”, hän sanoo.

8. Valokuvaamisen suhteen lomamatkalle kannattaa varustautua useammalla pienellä muistikortilla. Näin Hartin mukaan säästyy siltä, että jos vahingossa hukkaa muistikortin, ei menetäkään kaikkia kuvia reissulta vaan esimerkiksi vain yhdeltä päivältä.

9. Mukaan otettaviksi asusteiksi Hart suosittelee muun muassa huiveja, vöitä ja koruja, koska ne antavat joustavuutta asukokonaisuuksiin.

10. Hartin viimeinen vinkki on tarkistaa matkakohteen sää. ”Ei ole mitään järkeä olettaa pakanneensa kaiken oleellisen, jos onkin 10 astetta väärässä sään suhteen”, hän päättää.

Lähde: Vogue