Keittiön kaapeista löytyvät ainekset voivat toimia apukeinona kipeän kurkun hoidossa kotikonstein.

Flunssan mukana tuleva kurkkukipu on tympeä oire, kun nieleminen sekä syöminen on hankalaa ja nukahtaminenkin voi tuntua vaikealta. Jos kurkkussa tuntuu siltä kuin sinne olisi kasvanut kaktus, voi se The Independentin mukaan kertoa siitä, että virus on päässyt elimistöön ja aiheuttaa inflammaatiota kehossa, etenkin nielurisoissa tai kurkun limakalvolla.

Kurkkukivun pitäisi mennä ohi muutamassa päivässä, mutta sillä välin oloa voi helpottaa kotikonstein. Alla on neljä vinkkiä, miten hoitaa kipeää kurkkua.

Ota ruokalusikallinen hunajaa

The Independentin mukaan hunajaa on pitkään ylistetty luonnollisena parantavana aineena, koska sillä on antibakteerisia ominaisuuksia, jotka voivat vähentää inflammaatiota. Hunaja myös lieventää ärsytystä kurkussa, mikä auttaa nielemistä.

Kurlaa kurkkua suolavedellä

Tämä ei ehkä kuulosta kovin houkuttelevalta, mutta suolavedellä kurlaaminen voi auttaa vähentämään kivuliasta turvotusta ja tappaa ei-toivottuja bakteereja. The Independentin mukaan suolavesi kannattaa tehdä niin, että sekoittaa puolikkaan teelusikallisen suolaa lasilliseen lämmintä vettä ja kurlaa sillä minuutin tai pari ajan ja pyrkii olemaan nielemättä vettä.

Juo kamomillateetä

Kamomillatee voi rauhoittaa sekaisin olevaa vatsaa, mutta sen lisäksi tutkimuksissa on paljastunut, että kamomillan anti-inflammatoriset, antioksidanttiset sekä supistavat ominaisuudet voivat rauhoittaa, kun kurkkukivun ensimerkit ilmenevät. Kamomillateessä ei ole kofeiinia, joten sitä voi juoda myös juuri ennen kuin menee nukkumaan eikä se sekoita unirytmiä. The Independent vinkkaa lisäämään teen sekaan hieman hunajaa, jotta sen hoitavat vaikutukset vain kasvavat.

Purista sitruunasta mehua kuumaan veteen

The Independentin mukaan jotkut juovat kuumaa sitruunavettä toivoen sen auttavat laihduttamisessa ja pitämään ihon kirkkaana, mutta se voi olla myös avainasemassa flunssaoireiden nitistämisessä. Ominaisuuksiensa ansiosta nämä sitrushedelmät luovat happaman ympäristön kurkkuun, mikä vaikeuttaa virusten ja bakteerien lisääntmyistä. Sitruunoissa on myös paljon C-vitamiinia, jonka joissakin tutkimuksissa on väitetty voivan auttaa taistelemaan flunssaa vastaan, joten jos kurkkukivun lisäksi sinulla on muita flunssan tai nuhan oireita, voi sitruunavesi olla juuri se, mikä auttaa toipumaan.

Lähde: The Independent