Moni suomalainen nainen juo kahvia päivittäin.

Kahvia nautitaan vuosittain yli 400 miljardia kupillista. Sen juominen antaa monenlaisia terveyshyötyjä, joista Nainen.com on myös aiemmin uutisoinut. Jos esimerkiksi juot kahvia joka päivä, kehollesi tapahtuu 12 ihmeellistä asiaa, joista pääset lukemaan täältä.

Kahvista voi tehdä myös todella epäterveellisen

Kahvia voidaan valmistaa lukuisilla eri tavoilla. Sen ei tarvitse olla lämmintä juomaa, vaan monet nauttivat kahvinsa kylmänä. Mutta jos haluaa juoda kahvia mahdollisimman terveellisellä tavalla, niin kylmä kahvi ei ole silloin ehkä paras valinta. Kuumassa kahvissa on nimittäin enemmän antioksidantteja kuin jääkahvissa.

Jääkahvi ei kuitenkaan ole niin hapan kuin lämmin kahvi, joten se on hellempää juomaa ruuansulatuskanavalle. Mutta kahvi voi olla sekä lämpimänä että kylmänä todella epäterveellistä, jos sitä ei suodata. Paperinen suodatinpussi voi estää LDL-kolesterolia nostavien diterpeenien pääsyn kahvikuppiin.

Kahvikupillisesta voi tehdä epäterveellisen myös siten, että siihen lisää sokeria tai muita paljon kaloreita sisältäviä makeutusaineita esimerkiksi makusiirappia.

Lähde: The List