Koronakevät on muuttanut suomalaisten seksielämää – osa tutustunut etäseksin saloihin

Lisääntynyt aika kotona on jättänyt jälkensä suomalaisten seksielämään.

Korona-aika on vaikuttanut suomalaisten seksihaluihin, sooloseksiin, seksiin kumppanin kanssa sekä etäseksin harrastamiseen. Tämä ilmenee Kaalimato.comin teettämästä tutkimuksesta, jolla selvitettiin lisääntyneen kotona vietetyn ajan vaikutuksia suomalaisten seksielämään.

Koteihin eristäytyminen on tuonut monien arkeen lisää tunteja itselle tai kumppanin kanssa vietettäväksi, ja lisännyt myös osan seksihaluja. Suomalaisista 15 prosenttia kertoo seksihalujensa kasvaneen korona-aikana.

”Lisääntynyt aika on antanut meille tavallista enemmän tilaa seksiin liittyville ajatuksille. Monilla kiireen tunne ja stressi on saattanut pienentyä, kun töitä tehdään kotoa käsin tai arjesta on pudonnut pois kodin ulkopuoleisia harrastuksia. Tylsistyessä arkea saatetaan alkaa täyttää muulla piristävällä tekemisellä. Toisaalta myös vallitseva turvattomuudentunne voi herättää osalla tarvetta hakea aiempaa enemmän läheisyyttä”, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen sanoo.

Kaikille eristäytymisen täyteinen alkuvuosi ei kuitenkaan ole ollut pelkkää seksihalujen ilotulitusta; 11 prosenttia suomalaisista kertoi tutkimuksessa seksihalujensa vähentyneen koronakevään aikana.

Enemmän seksiä ja sooloseksiä

Koronakevään aikana itsetyydytys on lisääntynyt, ja 13 prosenttia suomalaisista kertoo koronatilanteesta seuranneen ylimääräisen vapaa-ajan lisänneen masturbointia. Kaalimadon mukaan miehistä lähes joka viides (18%) masturboi nyt enemmän kuin aiemmin ja naisista näin tekee yhdeksän prosenttia.

”Näin koteihin eristäytymisen aikakautena saatetaan masturboida korostuneesti tylsyyden ja stressin lievitykseen. Itsetyydytys on myös erinomainen tapa tuoda arkeen hyvää oloa ja mieltä. Mikäli seksiä kumppanin kanssa on puolestaan ollut vähemmän, kompensoivat miehet naisia useammin tätä lisäämällä itsetyydytyksen määrää”, Lavikainen kertoo.

Seksin harrastaminen kumppanin kanssa on puolestaan lisääntynyt 11 prosentilla suomalaisista. Tutkimuksen mukaan lemmenhetket ovat lisääntyneet etenkin avo- ja avioliitossa olevilla pareilla.

”Läheisyys, koskettaminen ja seksi lisäävät tutkitusti yhteenkuuluvuuden ja turvallisuuden tunnetta parisuhteessa. Seksuaalisuus ja seksuaalinen nautinto ovat myös ihmisen kokomaisvaltaiselle terveydelle hyväksi. Kun poikkeustilan aikana ulkopuolelta syötetään paljon huolia, omasta hyvinvoinnistaan ja nautinnostaan kannattaa pitää erityisen hyvää huolta erilaisilla mieltä virkistävillä ja itselle hyvältä tuntuvilla asioilla”, Lavikainen korostaa.

Osa tutustuu etäseksin saloihin

Tutkimuksen toteuttamisen aikaan Suomessa elettiin vielä tiukempien rajoitusten aikaa, ja esimerkiksi lapset olivat arkipäivät kotona, mikä asetti omat lisähaasteensa vanhempien seksielämälle. Päiväkotien avauduttua monissa perheissä vanhemmat jatkavat vielä kesän yli etätöitä ja näin monille perheellisillekin on vapautunut enemmän aikaa, mahdollisuuksia ja intoa seksille.

Kaikilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta tavata kumppaniaan esimerkiksi etäisyyden takia, jolloin korona-aika muuttaa väistämättä tapoja harrastaa seksiä. Kaalimadon mukaan suomalaisista neljä prosenttia onkin korona-aikana tutustunut etäseksin harrastamiseen kumppaninsa kanssa.

Etäseksin suosio on suurinta sekä toisistaan erillään asuvien parien sekä sinkkujen keskuudessa. Myös naimissa olevista suomalaisista yhdeksän prosenttia kertoo perehtyneensä etäseksin saloihin.

”Se, että fyysiset kohtaamiset eivät ole mahdollisia, ei ole mikään este nauttia seksistä yksin tai kumppanin kanssa. Seksielämää voi piristää kuvin, videoin, viestein, ääniviestein, puheluin tai vaikkapa kokeilemalla älypuhelinsovelluksilla toimivia seksivälineitä – vain mielikuvitus on rajana”, Lavikainen vinkkaa.

Kaalimato.comin tilaamaan ja Pohjoisranta BCW:n analysoimaan kyselytutkimukseen vastasi tuhat iältään 18-70-vuotiasta suomalaista. Tutkimusaineisto koottiin verkkotutkimusyhtiö Bilendin M3 Paneelissa huhti-toukokuussa 2020 ja lähtöotos on kansallisesti edustava.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.