Monet vaihtavat piikkikorkokengät matalampiin kenkiin baari-illan aikana.

Puristuneet varpaat, sykkivät jalkapohat ja rakot ovat osa hintaa, jonka naiset maksavat siitä, että ovat illan liikenteessä korkokengissä. Tutkijat ovat selvittäneet, kuinka kauan menee ennen kuin korkkarit alkavat häiritä illan aikana.

Tutkimuksen mukaan korkokenkien oltua naisen jalassa 2 tuntia ja 47 minuuttia, jalkoja alkaa särkeä. Siinä vaiheessa monet naiset saattavatkin ottaa korkokengät pois jaloistaan tai vaihtaa kengät matalampiin kenkiin, jotka olivat varalta mukana.

Tutkimus tehtiin kysymällä aiheesta noin 2 000 naiselta. Debenhamsin tekemä tutkimus sai selville, että suurin osa naisista, jotka lähtivät korkokengissään liikenteeseen kello 21, oli luopunut korkkareista kello 23:47 menneessä.

Yli puolet sanoivat kopioivansa piikkikorkokenkiä rakastavan Victoria Beckhamin tapaa laittaa geelityynyt kenkiin jalkojen mukavuutta parantaakseen. Kaksi kolmesta kertoi ottavan mukaansa matalat avokkaat särkeviä jalkojaan varten ja kolmasosa kertoi tanssivansa illan päätteeksi avojaloin.

Samainen määrä kertoi ostavansa mukavampia korkokenkiä, joissa on leveämpi ja vakaampi korko kuin piikkikorkokengissä. Hertfordshire yliopiston professori Karen Pine ehdottaakin, että paksumpi korko antaa vakaamman tunteen olemalla vastapainonan koron tuomalle lisäpituudelle.

Lähde: News.com.au