Kookosöljyä voi käyttää kauneudenhoidossa usealla eri tavalla.

Ihastuttavalle tuoksuvaa kookosöljyä voi käyttää lukuisilla tavoilla ja sosiaalisesta mediasta, etenkin Pinterestistä, löytää lukuisia vinkkejä ja niksejä tavoista käyttää kookosöljyä. Alta voit lukea lisää, mitä kookosöljy on, mitä hyötyjä sillä on ja minkälaisin tavoin sitä voi muun muassa käyttää.

Kookosöljy on peräisin nimensä mukaisesti kookoksesta. Pure Wow’n mukaan kookosta kivataan ja sitten siitä puristetaan superfoodimaista öljyä, jota voidaan käyttää ihon kosteuttamiseen, hiusten silottamiseen ja tuomaan tarpeellisia rasvahappoja kehoon.

Kookosöljyn hyötyjä on runsaasti, mutta Pure Wow’n mukaan keskeistä on se, että siinä on paljon rasvahappoja, joilla on paljon sisäisiä terveyshyötyjä, kuten immuunijärjestelmän tehostaminen ja sydänsairauksien estäminen, väittävät Cambridgen yliopiston tutkijat. Ulkoisesti kookosöljy voi rauhoittaa inflammaatiota ja sillä on antibakteerisia ominaisuuksia, jonka takia se on oikein sopiva kosteuttamaan ihoa.

Kolme esimerkkiä kookosöljyn käyttötavoista:

Syväpuhdistava hoito hiuksille: Seuraavan kerran, kun hiuksesi kaipaavat hieman hellää hoivaa, unohda kalliit hiusnaamiot ja suosi sen sijaan kookosöljyä. Käytä teelusikallinen tai kaksi kosteissa hiuksissa, hiero se päänahkaan ja kiedo hiukset nutturalle päälaelle. Anna sen vaikuttaa mahdollisiman pitkään ennen kuin huutelet sen pois ja peset hiukset normaaliin tapaan shampoolla.

Puhdistusaine/apu meikkien poistoon: Saat hoidettua kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun laitat kookosöljyä kasvoillesi puhdistaaksesi lian ja meikit. Voit Pure Wow’n mukaan poistaa myös vedenkestävän ripsivärin kostuttamalla vanupallon pehmennettyyn kookosöljyyn ja pyyhkimällä sillä silmäsi.

Hammastahnana: Koska kookosöljyllä on antibakteerisia ja antifungaalisia ominaisuuksia, se luonnostaan tappaa pöpöjä ja raikastaa hengitystä sekä jopa valkaisee hampaita. Jos haluat todella valkoiset hampaat, pese ne sekoituksella, jossa on yksi osa kookosöljyä ja yksi osa leivinjauhetta.

Lähde: Pure Wow